comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fapta cea bună în vreme de pandemie. Ajutoare către oamenii nevoiași și bătrâni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/04/2020 | Locale Ialomita

Fapta cea bună în vreme de pandemie…

În contextul epidemiologic actual, la îndemnul Preasfințitului Părinte VINCENȚIU,  Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg a desfășurat o campanie social-filantropică care a avut drept scop aprovizionarea cu alimente către oamenii nevoiași și bătrâni.

Astfel, părintele paroh Ghiaur Andrei Gabriel s-a deplasat la domiciliul persoanelor vârstnice singure și la cei sărmani, cu echipament de protecție personală adecvat, spre a le distribui alimente neperisabile, suc natural și apă.

La nivelul parohiei s-a alcătuit o listă cu persoanele de peste 65 de ani și singure spre a fi ajutate în această perioadă de pandemie.

A consemnat preot dr. Andrei – Gabriel GHIAUR

Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea. (Luca 10:37)

În perioada 15 martie-01 aprilie 2020, perioada de grea încercare pentru țara noastră, la parohia Paicu-Nicolae Bălcescu, s-a continuat programul „Adoptă un bunic” demarat de parohia noastră încă de acum patru ani. În această privință preotul paroh Frîncu Nicu Marius împreună cu câțiva tineri voluntari ai Grupului Catehetic al parohiei la îndrumarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au vizitat persoanele vârstnice și cu precădere singure ale parohiei noastre aflând despre nevoile ce le au în această perioadă a desfășurării Situației de Urgență. În scurt timp un număr de 26 de persoane au primit alimente de bază și alte produse atât de necesare în această perioadă și au fost sfătuite să rămână pe cât posibil în locuințe, li s-au adus la cunoștință măsurile de prevenție a noului Corona Virus și ori de câte ori au nevoie să apeleze la preotul paroh cât și la voluntari grupului de tineret.

Toate acestea au fost posibile cu sprijinul domnului Ilie Lascu care a susținut financiar acest demers.

Ajutoare pentru nevoiași în vremea carantinei la parohia Tudor Vladimirescu

În ziua de 29 martie 2020, părintele paroh Tudor Traian, de la Parohia Tudor Vladimirescu, Protopopiatul Fetești, a vizitat un număr de 8 familii cu posibilități materiale reduse din localitate, pentru a-i ajuta în aceste vremuri de încercare.

Cu ajutorul bisericii și a unor creștini de bună credință, s-au dăruit produse alimentare de strictă necesitate, în valoare totală de  500 de lei.

Parohia Fetești Gară II alături de bătrânii singuri în această perioadă de grea încercare

În ziua de luni, 16 martie 2020, părintele Niță Lucian, împreună cu epitropul parohiei, ținând cont de contextul actual, privind obligația de a nu părăsi domiciliul decât pentru motive întemeiate, au cercetat la casele lor 3 bătrâni greu deplasabili, cărora le-au oferit alimente pe care nu și le pot procura singuri.

A consemnat Preot II Niță Lucian, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Fetești Gară II.

Protopopiatul Slobozia sprijină persoanele vârstnice

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia a organizat joi, 2 aprilie 2020, o activitate social-filantropică prin care a venit în sprijinul persoanelor vârstnice pe care le are în evidență, în contextul stării de urgență declarată în întreaga țară.

Astfel, părintele protopop Laurențiu Cioranu însoțit de părintele secretar Daniel Ferbințeanu, părintele Marius Nicolae Micșă responsabil cu catehizarea și asistentul social Anastasia Pătrașcu din cadrul Protopopiatului, au mers la domiciliul beneficiarilor oferindu-le pachete cu fructe și alimente de strictă necesitate.

Părintele protopop i-a asigurat de grija permanentă pe care le-o poartă, îndemnându-i să respecte recomandările autorităților privind starea de urgență. Beneficiarii au fost încântați de vizită și au mulțumit pentru ajutorul acordat.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social al Protopopiatului Slobozia