Fă o plimbare prin LABIRINT şi află ,,gustul’’ ANTICORUPŢIEI!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Asociaţia Pro Democraţia în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie vă invită să luaţi parte la un eveniment unic în România – Labirintul Anticorupţie.

Evenimentul, parte a proiectului Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine, își propune să informeze cât mai mulţi cetăţeni despre corupţie folosind de data aceasta o metodă informală şi inedită – labirintul.

În Piața Revoluției din Slobozia organizatorii vor amplasa un labirint care va oferi ocazia cetăţenilor să-şi consolideze cunoştinţele despre corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza faptele de corupţie. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, organizatorii vor înmâna vizitatorilor un chestionar la care vor trebui să răspundă identificând varianta corectă în Labirint. Cei mai conştiincioşi cetăţeni vor primi materiale informative şi promoţionale şi vor avea ocazia să guste din prăjitura anticorupţie.

Astfel, în ziua de vineri, 13 septembrie 2013, cei aflaţi în Slobozia, începând cu ora 11.00, sunt aşteptaţi să viziteze Labirintul Anticorupţie pentru a afla mai multe informaţiii cu privire la corupţie şi metodele de luptă împotriva acesteia, să descopere gustul anticorupţiei din prăjiturile speciale ale evenimentului pentru încurajarea luptei anticorupţie şi promovarea TelVerde 0800 806 806, linie telefonică gratuită din orice reţea destinată sesizărilor faptelor de corupţie.
„Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine” este un proiect finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România şi are drept scop informarea, conştientizarea şi implicarea tinerilor în acţiuni anticorupţie şi se desfăşoară în perioada Ianuarie – Decembrie 2013.

Asociaţia Pro Democraţia (APD) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit şi nepartizană, înfiinţată în anul 1990. În prezent, APD desfăşoară activităţi în interes public în peste 29 de judeţe din ţară, alături de cei peste 1000 voluntari şi membri. Misiunea Asociaţiei Pro Democraţia este de a promova democraţia la nivel naţional şi internaţional prin stimularea participării civice.