comenzi la domiciliu cliseru.ro

Expoziție și concurs de eseuri „Bărăganul Centenar”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/10/2018 | Evenimente

Joi, 4 octombrie, a fost vernisată, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“, expoziția de fotografie, „Starea națiunii: presa dinaintea intrării României în Primul Război Mondial”, prezentându-se și fotografii din arhiva lui Alexandru Mihăilescu.

Expoziția este despre război, despre oameni și gazete, despre fragmentele de viață din trecut, despre oamenii din regatul României și despre felul în care au trăit ei și au citit războiul începând din anul 1914.

Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, au fost anunțați câștigătorii și decernate premiile concursului de referate pentru elevi „Bărăganul Centenar“, desfășurat în perioada 1 iunie -15 septembrie.

Proiectul a fost inițiat de către Asociația Culturală Atelierele Albe, fiind realizat în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomița și Consiliul Județean al Elevilor Ialomița, având sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița și al lui Andrei Pop.

În concurs s-au înscris 13 elevi, iar în urma jurizării, cei care au cumulat cele mai multe puncte, din cele maxim 30 – 10 pentru originalitate, 10 pentru acuratețea istorică a faptelor prezentate și 10 puncte pentru prezentare – au primit premii, fondul de premiere fiind în valoare de 5.000 lei, reprezentând 5 premii a câte 1.000 de lei.

Cei cinci câștigători sunt: Filipache Maria, Gheorghe Maria Doriana, Ionescu Dan, Gheorghe Ștefan Cristian și Iagăr Vlad Andrei.

Tuturor elevilor înscriși li s-au acordat diplome de participare și o broșură „Bărăganul Centenar”.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️