Expoziție de fotografie: Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Muzeul Județean Ialomița propune  celor interesați o călătorie în orașele din Bărăganul de acum 100 de ani. Incursiunea îi va purta pe privitori printre cunoscute monumente arhitectonice, oferindu-le ocazia de a-i privi în ochii pe cei care au fost martori la evenimente ce au schimbat lumea.

Imaginile, fie instantanee surprinse de  fotografii amatori, fie realizate de fotografii profesioniști, au darul de a deveni fragmente de istorie înghețate în timp, conferind privitorului posibilitatea de a pătrunde într-o lume aproape dispărută, care, de cele mai multe ori, mai există doar în amintirea bunicilor noștri.

Expoziția itinerantă Viața urbană interbelică în Câmpia Bărăganului –Oltenița, Călărași și Slobozia a fost realizată la inițiativa Muzeul Civilizației Gumelnița-Oltenița și este rezultatul colaborării cu Muzeul Județean Ialomița și Muzeul Municipal Călărași. Expoziția reunește imagini cu valoare istorică și artistică, din patrimoniul celor trei muzee partenere.

Expoziția Viața urbană interbelică in Campia Bărăganului – Oltenița, Călărași și Slobozia va fi deschisă joi, 23 februarie 2017, la ora 13.00, la sediul Muzeului Județean Ialomița.

Vă așteptăm!

Muzeograf, Cernău Ioan V.