comenzi la domiciliu cliseru.ro

Expoziția națională „Înălțarea lui Hristos”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/05/2015 | Locale Ialomita

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paști, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.

Joi, 21 mai 2015, având binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia şi Primăria Slobozia a organizat cea de a IX-a ediţie a Expoziţiei naţionale „Înălţarea lui Hristos”.

Vernisajul a avut loc în holul Centrului Eparhial, în prezenţa Preasfinţiei Sale, a domnului primar Alexandru Stoica, a preoților, cadrelor didactice, părinţilor şi bineînţeles, copiilor.

Tema expoziției, unde au participat peste o sută de copii din mai multe județe ale țării, a fost „Sărbătoarea Înălțării Domnului”  și a avut două secțiuni: Pictură și Colaj, pe trei categorii de vârstă: 3-4 ani, 4-5 ani și 5-6 ani.

Evenimentul s-a deschis cu un cuvânt de bun venit și mulţumire al părintelui Protopop Cristian Ștefan Munteanu, adresat Preasfinţiei Sale, doamnei Simona Buzoianu, care a jurizat lucrările şi tuturor participanţilor.

A urmat un moment artistic prezentat de Grupul Vocal „Sunetul muzicii” al Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 2, dirijat de doamna educator Emilia Ionescu.

Apoi, Preasfinţia Sa, împreună cu domnul primar Alexandru Stoica, a felicitat câştigătorii, oferindu-le diplome, icoane, obiecte religioase şi cadouri.

Protopopiatul Slobozia mulţumeşte tuturor celor implicaţi şi felicită în mod deosebit pe micuţii artişti, care prin lucrările realizate cu multă sensibilitate au adus vestea Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos.

A consemnat Anastasia Pătraşcu, asistent social Protopopiatul Slobozia.