Expoziţia „AGRICULTURĂ VECHE ROMÂNEASCĂ” la Restaurantul „Privighetoarea”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
Actualizat: 20 noiembrie 2017

Pentru Muzeul Naţional al Agriculturii a devenit o tradiţie în a prezenta, pe terasa special amenajată a restaurantului „Privighetoarea”, expoziţii având ca tematică îndeletnicirile ţăranilor specifice acestui anotimp.

Timp de o lună, începând cu data de 24 septembrie 2017, cei care intră în grădina restaurantului pot vedea expoziţia „Agricultură veche românească”, ce cuprinde obiecte muzeale folosite în lucrările agricole din acest sezon, dar şi în mustăriile de odinioară.

Muzeul a răspuns astfel invitaţiei managerului S.C. Oyl Company, Cornel Dragomir, care a organizat, pentru al treilea an consecutiv, sărbătoarea roadelor toamnei, într-un spaţiu de referinţă pentru slobozeni şi nu numai.

Expoziţia „Agricultură veche românească” aduce mai aproape de publicul larg farmecul culesului viilor, dar şi aroma şi dulceaţa specială a mustului proaspăt stors din strugurii bine copţi.
Într-un decor special, cei care vor păşi în acest spaţiu vor avea posibilitatea de a gusta, pe lângă must, din toate celelalte produse ale toamnei.

Muzeograf, Adrian Stroe