comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bărbulești: EXPLOZIE instalație de gaze – Romgaz S.A.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/11/2011 | Locale Ialomita

Evenimentul s-a produs miercuri, 23 noiembrie, în jurul orei 18.30, la o staţie de preîncălzire a gazelor a S.N.G.N. Romgaz S.A. Mediaş – sucursala Ploieşti – formaţia Urziceni, situată pe un teren viran de pe DN 1D Urziceni – Bărbuleşti.
La locul intervenţiei s-au deplasat grupa operativă a ISU Ialomiţa, cu 3 ofiţeri şi un subofiţer, condusă de Inspectorul şef, precum şi 2 ofiţeri şi 11 subofiţeri cu două autospeciale dotate cu apă şi spumă şi ambulanţa S.M.U.R.D. de la Secţia de pompieri Urziceni. În urma exploziei nu au existat victime sau pagube materiale, iar personalul de la locul de muncă a acţionat de urgenţă pentru închiderea vanelor dinspre sonde spre staţia de încălzire. Conform procedurilor specifice acestor situaţii de urgenţă, flăcările au fost lăsate să ardă până la consumarea gazelor din instalaţie, dispozitivele de intervenţie ale inspectoratului asigurând în permanenţă măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor în perimetru. Tot ca o măsură de prevedere şi siguranţă, traficul rutier a fost blocat în zonă până în jurul orei 20.00, când flăcările s-au stins de la sine.
Instalaţia tehnologică, aflată în probe la momentul respectiv, urma să fie dată în folosinţă joi, având rolul de încălzire a gazului extras, la temperatura de 15 – 20 grade Celsius, pentru a preveni producerea dopurilor de criohidraţi (dopuri de gheaţă).


După trecerea pericolului, personalul de la locul de muncă a rămas pe tot parcursul nopţii la faţa locului pentru supravegherea zonei. Joi, la locul evenimentului s-a deplasat o comisie formată din cadre ale inspectoratului şi specialişti în domeniu, pentru a stabili cauzele producerii evenimentului.

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA