comenzi la domiciliu cliseru.ro

Exerciţiu pentru intervenţia în cazul producerii unui cutremur în municipiul Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/09/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 27 septembrie 2015

Marți, 22 septembrie, s-a desfășurat un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă determinate de producerea unui cutremur de mare intensitate în municipiul Slobozia, de către componentele Sistemului Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă”.

Seismul, conform scenariului, are o intensitate de 7,2 grade pe scara Mercalli și a provocat pierderi de vieți omenești și distrugeri însemnate. Astfel, în municipiul Slobozia, 86 de persoane au decedat, 346 au fost rănite, iar 486 au fost date dispărute, structura de rezistență a mai multor blocuri de locuințe a fost afectată, iar la o conductă de transport și distribuție a gazului metan de pe strada M. Basarab a fost înregistrată o avarie.

De asemenea, mai mulți elevi ai Școlii Generale nr. 1 au rămas captivi sub dărâmături și la etajele superioare, după ce scările interioare s-au prăbușit, iar la Liceul de Arte “Ionel Perlea” s-a produs un incendiu la sala de sport, fiind solicitată intervenția pompierilor.

În cadrul aplicației a fost prezentat și un model restrâns al unei tabere de sinistrați, în parcul de la Catedrala Episcopală din Slobozia.

La exercițiu au fost angrenate forţe şi mijloace ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slobozia cu structurile subordonate, subunităţi specializate ale Detaşamentului de Pompieri Slobozia din cadrul I.S.U. Ialomiţa, Poliţia Locală Slobozia, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Ialomiţa, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, U.M.01416 Slobozia, U.M. 01448 Slobozia, Filiala de Cruce Roşie Ialomiţa precum şi servicii deconcentrate şi descentralizate coordonate de Instituţia Prefectului.