comenzi la domiciliu cliseru.ro

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren la S.C. Expur S.A. Slobozia

Astăzi, 24 martie 2015, începând cu ora 10.00, la sediul S.C. Expur S.A.  Slobozia, s-a desfăşurat un exerciţiu de cooperare cu trupe în teren, ce a fost organizat de cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa în cooperare cu efective ale  structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului (Poliţie, Jandarmerie), Serviciul de Ambulanţă Județean şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al operatorului economic, precum şi cu Spitalul Județean de Urgență Slobozia, prin Unitatea de Primire Urgențe.

Aplicaţia de cooperare a fost proiectată şi executată plecând de la necesitatea pregătirii factorilor de răspundere şi a forţelor de intervenţie în raport cu situaţia operativă din zona de competenţă, cât şi posibilitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă.

Scopurile generale ale exerciţiului au fost stabilirea măsurilor şi acţiunilor specifice pentru managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă, verificarea modului de aplicare a procedurilor de intervenţie atât de către personalul propriu, cât şi de către forţele cu care se cooperează, verificarea gradului de pregătire a personalului participant şi aprecierea posibilităţilor tehnico-materiale existente pentru o intervenţie eficientă în astfel de situaţii.

Scenariul aplicaţiei a cuprins următoarele:

  • producerea unei explozii în zona platformei de încărcare a metanolului, urmată de un incendiu ce se manifesta cu degajare puternică de fum şi gaze toxice. În urma exploziei, doi muncitori au fost răniți.
  • la secţia îmbuteliere a avut loc un accident de muncă, respectiv ruperea braţului unui motostivuitor şi prăbuşirea unui palet de produs finit peste doi muncitori prezenţi în acel punct de lucru.
  • la secţia extracţie, în urma fisurării unei conducte de evacuare a vaporilor de benzină de extracție, s-a produs o explozie urmată de incendiu, existând pericolul producerii unor explozii la depozitul de benzină de extracţie. În urma deflagrației, trei salariaţi au fost răniți.
  • după lichidarea incendiului de la secția extracție a C. EXPUR S.A. Slobozia, două autoturisme sunt implicate într-un accident rutier pe DN2C, la trecerea la nivel cu calea ferată industrială din apropiere. În urma evenimentului au rezultat opt victime, dintre care trei au rămas încarcerate între fiarele autoturismelor, trei au fost rănite iar două decedate.

Exerciţiul s-a desfăşurat în conformitate cu operaţiunile specifice de intervenţie, fără a exista probleme deosebite. În urma evaluării s-a constatat că personalul din obiectiv cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă cunoaşte sarcinile ce îi revin pe această linie, iar cooperarea cu celelalte forţe implicate în gestionarea evenimentelor negative s-a realizat în mod optim.

Mai multe articole de la obiectiv.net: