comenzi la domiciliu cliseru.ro

Exemplul Batin

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/11/2015 | SPORT
Actualizat: 25 noiembrie 2015

Paul Batin este un fotbalist căruia nu-i place să păcălească meseria. Acesta ar putea fi un status pe pagina de Facebook a atacantului în vârstă de 28 de ani, care s-a despărțit zilele trecute de FC Botoșani.

Motivul divorțului este unul simplu și în același timp insolit, având în vedere campionatul din care face parte jucătorul, unul care nu dă pe dinafară de bun simț. Batin le-a spus conducătorilor că joacă prea slab în acest sezon pentru a câștiga bani de la club în continuare, așa că vrea să plece.

Pentru că este un băiat talentat, dovadă fiind cele 25 de goluri și cele 21 de pase decisive date în 129 de partide bifate până acum în Liga 1, acționarii clubului moldovean au încercat să-l convingă să rămână, după ce s-au frecat probabil bine la ochi pentru se convinge că o astfel de cerere din partea unui jucător este reală.

Batin a rămas, însă, ferm pe poziții, declarând ulterior: „Am luat această decizie din cauza nereușitelor mele, dar și a randamentului meu.

Nu am dorit să mint pe nimeni sau să-i păcălesc pe acționari, să stau până în iarnă și să iau banii pe care nu i-aș fi meritat.”

 

fotbalby  Esporte Clube Pelotas  Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.
ImageCodr.org coding by Michael ‘Tex’ Hex / Xteq Systems.
Design by Arcsin Web Templates, licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License

Care ar fi prima reacție în urma unei astfel de declarații? Să încercăm: „Băi, băiatule, ce cauți tu în viața noastră? Du-te, tată, în Germania, că ne faci de râs cu un astfel de comportament. Hipercorectule!” Adevărul este că un astfel de comportament te pune serios pe gânduri, fie că ești fotbalist sau nu.

Probabil că unele case de pariuri sportive, cum este gigantul bet365, vor introduce în oferta lor și cote pe demisia jucătorilor, nu numai a antrenorilor.

Să rămânem în zona balonului rotund și să ne imaginăm cum ar arăta Liga 1 dacă toți băieții care au probleme de comunicare cu mingea ar cere conducerii să-i lase să plece. De câte echipe ne-ar mai rămâne fotbaliști? Plecarea lui Batin este și o formă de luptă împotriva blazării, acea atitudine comodă care le inundă sufletul jucătorilor lipsiți de motivație. Omul știe că poate mai mult decât reușește acum și caută probabil un mediu mai performant, care să-l ajute să-și redescopere potențialul pe care îl are.

Chiar dacă nu o spune, Batin își exprima prin atitudinea sa frustrarea că nu are un spațiu concurențial care să-l pună în valoare.