comenzi la domiciliu cliseru.ro

Examenul naţional de Bacalaureat, în siguranţă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2015 | Lege si Ordine

Peste 80 de poliţişti acţionează suplimentar, pentru desfăşurarea în condiţii de linişte şi siguranţă a examenului naţional de Bacalaureat.

Pe durata examenului naţional de Bacalaureat, 82 de poliţişti ialomiţeni vor acţiona, zilnic, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Din totalul efectivelor suplimentare care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, majoritatea sunt poliţişti de ordine publică şi rutieră, restul fiind din cadrul celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, cele 24 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiştilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Efectivele Poliţiei Ialomiţene sunt în teren pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenul naţional de Bacalaureat să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

Jandarmii asigură ordinea şi siguranţa publică în timpul desfăşurării examenelor de bacalaureat

bacalureat 2015 jandarmeria

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor asigura în perioada 08 iunie – 10 iulie a.c., ordinea şi siguranţa publică  la nouă centre de examinare şi unul pentru contestaţii, dar şi măsuri de ordine publică în apropierea acestora şi după caz, intervenţia pentru restabilirea ordinii publice.

Astfel, vor fi asigurate şase centre de examinare în municipiul Slobozia, unul în municipiul Urziceni, unul în municipiul Feteşti şi unul în oraşul Ţăndărei.

Prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în apropierea instituţiilor de învăţământ vor fi de asemenea în atenţia patrulelor de jandarmi.

Menţionăm faptul că la nivelul fiecărui municipiu există şi o subunitate de intervenţie, pregătită să intervină în vederea prevenirii sau aplanării oricăror evenimente neplăcute.

Jandarmeria acţionează în sprijinul cetăţeanului, al comunităţii şi al legii.

Recomandăm cetăţenilor să sesizeze imediat Jandarmeria la numărul de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.