comenzi la domiciliu cliseru.ro

Examenul de titularizare a fost trecut de mai mult de jumătate dintre participanți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/08/2012 | Locale Ialomita

Se pare că examenul de titularizare s-a încheiat cu bine anul acesta, fiind obținute rezultate mai bune în comparație cu alți ani.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, la acest examen s-au înscris 289 de persoane. Dintre acestea, 40 de persoane au obținut note sub 5, 87 de persoane au luat note între 5 și 7, iar 162 de persoane au obținut note peste 7.
Dintre cele 162 de persoane care au obținut medii peste 7, doar 92 s-au titularizat până în prezent.
Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Ialomița, Otilia Dumitru, în județ nu se stă prea bine în ceea ce privește posturile care s-au ocupat.
„De fapt, suntem cam descoperiți. A creat o problemă clasa pregătitoare. Apariția clasei pregătitoare a însemnat înființarea a 116 norme de clasă pregătitoare și 119 de cadre, pentru că trei sunt la step by step. Din acestea, 63 au venit de la clasa a IV-a, restul fiind titulari, în funcție de decizia luată în consiliul de administrație. Vor mai veni de asemenea cadre didactice care s-au titularizat acum și care vor urma niște cursuri de formare organizate pe centre”, a afirmat inspectorul școlar general.
Potrivit Otiliei Dumitru, toate spațiile pentru clasa pregătitoare sunt pregătite, frumos aranjate, aceasta apreciind efortul primarilor în a organiza cât mai bine aceste clase, efort mult mai mare decât al cadrelor didactice.
„Să spunem că suntem pregătiți și cu mobilierul cam 70%, școlile sunt pregătite, excepție făcând Bărbuleștiul”, a adăugat Otilia Dumitru.
La clasa pregătitoare sunt înscriși la ora actuală 2.046 de copii, numărul acestora putându-se modifica până la începerea anului școlar.