Evoluția medicinii în 2019. Află CUM poți învinge boli grave precum cancerul și leucemia
Medicina umană este într-o continuă evoluție, iar în fiecare zi se lucrează constant pentru găsirea remediilor și terapiilor ce pot învinge cele mai necruțătoare boli ale momentului, precum cancerul, leucemia, boli ale sângelui și oaselor, etc.
Deși multe dintre tratamente sunt costisitoare și nici nu garantează pe deplin succesul, oamenii sunt dispuși să încerce orice variantă posibilă pentru a-i salva pe cei dragi aflați în suferință. Dar oare câți dintre noi au luat în calcul recoltarea de celule stem la nașterea copiilor?
Recoltarea de celule stem – revoluție în medicină
Celulele stem reprezintă, în momentul de față, terapia cea mai eficientă în tratarea a peste 75 de afecțiuni grave, garantând succesul și vindecarea datorită unor proprietăți UIMITOARE! Acestea au capacitatea de a regenera și repara țesuturile care sunt afectate, metodă pe care niciun alt tratament nu o poate egala. Chiar aici găsești informațiile de care ai nevoie.
Celulele stem au avantajul de a se putea transforma în orice tip de celule, cum ar fi cele ale mușchilor, sângelui, ficatului, etc. Practic, ele pot crea din nou organele, sângele, țesuturile și chiar sistemul nostru imunitar, exact așa cum li se formează și bebelușilor pentru prima dată.
Modalitatea de recoltare a celulelor stem și stocarea acestora
Recoltarea de celule stem se face la naștere, ele regăsindu-se în cordonul ombilical al bebelușului. Acest “țesut” care este practic aruncat la naștere adăpostește șansele la o nouă viață și la tratarea cu succes a bolilor considerate în momentul de față fără leac.
Procedeul prin care se realizează recoltarea de sânge din cordonul ombilical nu implică niciun fel de risc sau durere nici pentru bebeluș, nici pentru mamă. Indiferent de tipul de naștere (prin cezariană, natural, în apă), recoltarea este la fel de eficientă. Vârsta mamei nu influențează eficacitatea celulelor stem ale copilului. Este o procedură 100% sigură, iar stocarea celulelor se face în cele mai bune condiții. Acestea sunt păstrate în recipiente cu azot lichid, la -196 grade Celsius.
De asemenea, se pot recolta celule stem și de la adulți, însă în acest caz procedura este una ce implică anumite riscuri. Recoltarea din măduva osoasă se face prin puncție osoasă (intervenție chirurgicală inconfortabilă și cu posibile complicații), iar cea din sângele periferic este un procedeu extrem de laborios și costisitor. Calitatea celulelor recoltate la maturitate este mult mai scăzută decât cea a celulelor unui bebeluș, de aceea nu se poate garanta nici eficacitatea tratamentului.
Utilizarea celulelor stem în România
Din păcate, România este încă în urma celorlalte state în privința informării asupra beneficiilor recoltării de celule stem. Țara noastră se află printre ultimele în ceea ce privește transplantul de celule stem, tocmai de aceea și numărul cazurilor de boli tratate cu ajutorul acestei terapii revoluționare este unul foarte mic. Cu toate acestea, ar trebui să ne gândim că în viitor aceste celule stem pot reprezenta singura șansă la o nouă viață atât pentru noi înșine, cât și pentru persoanele dragi.
Ia în considerare, așadar, șansa la un viitor în care să te poți vindeca singur!