comenzi la domiciliu cliseru.ro

Evenimente rutiere: Trei persoane rănite la Bărbulești și un pieton la Coșereni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/01/2013 | Infotrafic

Patru persoane au fost rănite în urma a două accidente rutiere produse duminică, 6 ianuarie a.c. pe arterele judeţului.

Primul eveniment rutier a fost înregistrat la ora 16.00, pe DN1D, în afara localităţii Bărbuleşti, şi a fost cauzat de un minor în vârstă de 14 ani, căruia tatăl său, fără a lua în considerare riscurile la care îi expune pe participanţii la trafic, i-a încredinţat spre conducere un autovehicul.

Astfel, pe fondul imprudenţei şi lipsei de experienţă în conducere, în condiţii de vizibilitate bună, carosabil uscat şi trafic redus, minorul a pierdut controlul direcţiei de deplasare a autoturismului, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un copac.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a trei persoane, respectiv minorul ce se afla la volanul autoturismului, un alt minor în vârstă de 14 ani şi un adult, de 34 de ani, tatăl primului, toţi  pasageri în autoturism.

Toate cele trei victime au fost transportate la Spitalul Municipiului Urziceni pentru îngrijiri medicale, adultul fiind transferat ulterior la o unitate medicală din capitală.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

         Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs aproximativ două ore mai târziu şi a avut drept cauză de producere imprudenţa unui pieton care, aflându-se în stare avansată de ebrietate, s-a aruncat în faţa unui autoturism cu intenţia de a-l opri. Conducătorul auto nu a putut evita impactul şi l-a lovit cu partea frontală dreaptă a autoturismului.

În momentul producerii accidentului, victima, un tânăr de 24 de ani, din judeţul Iaşi, era însoţit de un prieten, care a relatat poliţiştilor că cei doi se întorceau din Grecia cu un microbuz, însă din cauza faptului că pe fondul stării avansate de ebrietate deranjau restul pasagerilor, şoferul nu le-a mai permis continuarea călătoriei, rugându-i să coboare.

Intenţionând să oprească un autoturism cu care să-şi continue deplasarea, tânărul s-a aruncat în faţa unei maşini ce se deplasa dinspre Bucureşti către Urziceni condusă de un cetăţean turc, cu reşedinţa în municipiul Galaţi, în vârstă de 43 de ani.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipiului Urziceni pentru îngrijiri medicale şi transferată ulterior la o unitate medicală din Bucureşti. La testarea cu aparatul Drager a celor două persoane implicate în evenimentul rutier, rezultatul a fost pozitiv în cazul pietonului, etilotestul indicând valoarea de 0.97 mg/l alcool pur în aerul expirat.