Eveniment religios: Sfințirea picturii Catedralei Episcopale din Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Duminică, 21 septembrie, va avea loc sfinţirea picturii Catedralei Episcopale „Înălţarea Domnului” din Slobozia, moment ce marchează anul aniversar „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”.

Catedrala Slobozia

De asemenea, sâmbătă, 20 septembrie, ora 16:30, credincioşii din aceste meleaguri ocrotite de Dumnezeu vor fi binecuvântaţi de aducerea la Catedrala Episcopală a raclei cu sfintele moaşte de la Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din Slobozia şi de Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, de la Mănăstirea Iviron din Muntele Athos, aflată în oraşul Ţăndărei, urmată de slujba de Priveghere.

Duminică, 21 septembrie, programul liturgic va începe la ora 09.00, cu Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de 14 ierarhi ai Sfântului Sinod.

Sfinţirea picturii Catedralei se va săvârşi după Sfânta Liturghie, în prezenţa Ierarhilor slujitori, a autorităților centrale și locale şi a credincioşilor.

Cu această ocazie, vor fi lansate monografii-album: Monografia Episcopiei Sloboziei și Călărașilor cu titlul „1994 – 2014. Slujire și dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, în două volume, precum și Monografia „Așezăminte monahale din Episcopia Sloboziei și Călărașilor”, volume aniversare tipărite de Editura Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.