comenzi la domiciliu cliseru.ro

Eugen Tomac: Sunt convins că PMP are șanse reale de a obține trei europarlamentari

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/01/2019 | Politica

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, s-a aflat marți, 29 ianuarie, în Slobozia, la sediul PMP Ialomița, unde a susținut și o conferință de presă, alături de președintele PMP Ialomița, Nicu Pericli, senatorul Gabi Ionașcu și George Mioc, simpatizant al PMP, stabilit în SUA.

În perspectiva alegerilor europarlamentare, care vor avea loc pe 26 mai, partidele încep să-și tureze motoarele, activitatea politică fiind mai intensă.

Potrivit acestuia, PMP va lua decizii extrem de ferme pentru a se prezenta la următoarele alegeri cu cei mai pregătiți candidați, iar în următoarea perioadă va vizita toate organizațiile din țară pentru a-și pregăti strategia de campanie.

În acest context, Eugen Tomac a subliniat faptul că vor exista probleme serioase la următoarele alegeri, în condițiile în care mulți români sunt plecați în străinătate, iar cei de acasă nu sunt interesați să meargă la vot într-un procent destul de mare.

Totodată, acesta a anunțat că la alegerile europarlamentare, dar în mod special la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, votul prin corespondență nu se va aplica, legislația actuală în materie electorală nepermițând acest lucru.

Președintele Eugen Tomac este convins că PMP are șanse reale de a obține trei europarlamentari, chiar dacă la alegerile anterioare „doi oportuniști care au intrat pe listele PMP și-au văzut de interesele lor” și nu ale țării, părăsind partidul, PMP nemaiavând astfel reprezentanți în Parlamentul European.

„Da, recunosc că a fost o eroare uriașă lista pe care PMP a avut-o în 2014 la europarlamentare. Eram la o lună de la înființare. Am avut doi oportuniști care au plecat. (…) Eu nu pot garanta pentru fiecare om care se implică în politică. Dar, între timp, ne-am mai învățat și noi minte. Sunt sigur că lista pe care o va avea PMP la aceste alegeri nu va fi o listă cu care să ne fie rușine. Credem că România merită la Bruxelles voci și credibile și capabile să promoveze în mod real interesele României”, în condițiile în care, spunea acesta, „în ultimii doi ani România a fost confiscată de clanul Dragnea și asistăm la un stat paralizat de către un grup care își vede propriile interese”.

De asemenea, Eugen Tomac a făcut o radiografie a societății românești, amintind de carențele din sistemul de sănătate, din învățământ, a vorbit despre bugetul național, despre politica românească, dar și despre necesitatea reducerii numărului de parlamentari.

Președintele PMP a afirmat totodată că vineri, în cadrul unei ședințe a Comitetului Național al PMP, vor fi anunțate criteriile care vor sta la baza selecției pentru accederea la un post de europarlamentar și strategia PMP pentru a-și atinge țintele.

Rezultatele pe care le vom obține la alegerile europarlamentare din această primăvară va fi cel mai bun rezultat electoral pe care l-a obținut PMP vreodată”, a mai spus Tomac.