comenzi la domiciliu cliseru.ro

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu” vor reprezenta Feteştiul la faza judeţeană a concursului de șah “Leornard Sima”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/02/2013 | Locale Ialomita

Ediţia a XII-a a concursului memorial de șah “Leornard Sima” a reunit, la faza locală de la Feteşti, doar elevii de la trei unităţi de învăţământ.

concurs sah fetestiAstfel, au participat la sportul minţii elevii de la Şcoala Gimnazială Aurel Vlaicu Feteşti, Şcoala Gimnazială Dimitrie Cantemir şi de la Şcoala Generală Borduşani. După aproximativ o oră de tehnică şi strategie, au reuşit să obţină cele mai multe şah-mat-uri elevii de la Aurel Vlaicu şi cei de la Borduşani, clasificându-se astfel la faza judeţeană.

Profesorul coordonator, Mihai Tun, a declarat că o astfel de fază locală se desfăşoară luna aceasta şi în localităţile Ţăndărei, Urziceni şi Slobozia. Câte două echipaje se vor califica la faza pe judeţ, competiţie ce are loc tot la Feteşti, pe 25 mai.

Organizatorii acestui eveniment sunt Inspectoratul Şcolar Ialomiţa, Primăria Municipiului Feteşti şi Casa de Cultură a municipiului. La faza locală de sâmbătă a fost prezent şi iniţiatorul competiţiei, Sima Ion, tatăl celui ce a fost Leonard Sima.

„Sunt încercat de emoţii de fiecare dată când vorbesc de Leonard. În urmă cu 22 ani am luat iniţiativa de organiza un astfel de concurs, însă am început cu seniorii. Din 2001 am reuşit atragerea în competiţie şi a elevilor. Anul acesta am ajuns la ediţia cu numărul 12 a concursului la nivel local şi la ediţia cu numărul 6 la nivel judeţean. Mă bucur tare mult când văd că încă sunt copii interesaţi de un joc ca şahul. Fiul meu a reuşit performanţa în 1986 de a se califica printre primii 12 juniori ai ţării la şah. Concursul de şah organizat în memoria lui, mă face să-l simt mai aproape”.

Leornard Sima a murit la vârsta de 15 ani, în urma unui atac violent.