comenzi la domiciliu cliseru.ro

Elevii de clasa a III-a din Slobozia şi Urziceni s-au înscris în etapa națională a competiției ECOlimpiada Elevilor, Ediția a III-a

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/05/2015 | Locale Ialomita

Elevii de clasa a III-a din Slobozia şi Urziceni participă cu peste 20 de lucrări pline de imaginație în etapa națională a programului educațional ECOlimpiada Elevilor și intră în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 de judeţe din România.

ecolimpiada

Pentru această ediție, elevii de clasa a III-a – din cele 7 școli din județul Ialomiţa care s-au înscris anul acesta în ECOlimpiada Elevilor – au realizat aproximativ 500 de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, pe cea ma bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiției.

Astfel, „Am învățat să reciclez sticla!”, „Reciclarea – economie şi sănătate”, „Zânele naturii” sunt doar o parte din cele peste 20 de lucrările semnate de elevii din Slobozia şi Urziceni care merg mai departe în etapa națională a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Toate compunerile pot fi descoperite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului:compuneri ecolimpiada-elevilor și pot fi votate o singură dată în perioada 23.04.2015 – 10.05.2015.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje – inițiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Programul este dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice încă din anul 2012.

Ediția de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% – din cele peste 300 de clase înscrise la nivel național în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecțiile din auxiliarul „Învățăm să reciclăm ambalajele” și au înscris o compunere în etapa finală.

Lista școlilor din Slobozia şi Urziceni participante la ECOlimpiada Elevilor, Ediția 2014 -2015:

Școala Gimnazială nr. 3, Liceul de Artă „Ionel Perlea”, Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” – Structura Școala Slobozia Nouă, Seminarul T.O: „Sf. Ioan Gură de Aur” Slobozia – Școala Gimnazială nr. 4 „Gheorghe Lazăr”, Liceul Pedagogic „Matei Basarab”, Școala Gimnazială nr. 2 „Ion Heliade Rădulescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Odobescu”.