comenzi la domiciliu cliseru.ro

DSVSA: Informare cazuri de trichineloză în Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/12/2017 | Lege si Ordine

Ca urmare a examenelor trichineloscopice efectuate în cadrul Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Slobozia şi Urziceni, au fost identificate un caz de trichineloză la un porc sacrificat în localitatea Amara şi un caz de cisticercoză la un porc sacrificat în localitatea Ciocârlia.

Ambele cazuri au fost confirmate de către Laboratorul Sanitar Veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa, fapt ce a condus la dispunerea măsurilor de reţinere de la consumul uman şi neutralizarea într-o unitate autorizată.

Imediat după confirmare, DVSA Ialomița a notificat DSP Ialomița și medicii de familiei ai persoanelor în cauză.

Menţionăm ca niciunul din cele două animale nu era identificat conform prevederilor legale ceea ce a impus neacordarea despăgubirilor prevăzute de HG nr.1214 / 2009. Astfel, in conformitate cu prevederile art. 8, lit. f din H.G.

1214/07.10.2009, respectiv “ART. 8 Nu beneficiază de despăgubirile prevăzute în prezenta hotărâre persoanele fizice şi juridice proprietare de animale în următoarele situaţii: f) se constată de autorităţile competente că au încălcat legislaţia în vigoare.”