DSVSA Ialomița: Închidere târguri animale – specia bovine, bubaline

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița anunță închiderea târgurilor de animale, aglomerărilor și expozițiilor de animale, pentru specia bovine și bubaline.

Această măsură s-a dispus de către ANSVSA, în contextul în care, în data de 13 aprilie 2016, Bulgaria a notificat Comisiei Europene și Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală (OIE) primele două focare ale bolii dermatoză nodulară contagioasă a bovinelor. De la data confirmării primelor cazuri și până în prezent, au fost notificate 57 de focare, în exploatații de tip gospodăresc și comerciale.

Având în vedere faptul că județele din zona sudică a României se află la mare risc față de transmiterea acestei boli, din cauza numărului important de exploatații cu bovine și din cauza biotopului foarte propice pentru dezvoltarea insectelor hematofage, sunt contraindicate aglomerările de animale din specia bovine de tipul târguri de animale, aglomerări și expozițiilor de animale .

Menționăm faptul că târgurile de animale autorizate din județul Ialomița rămân deschise pentru celelalte specii pentru care au fost autorizate.