Drumuri blocate Ialomița, luni 13 februarie, ora 15.00

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
Actualizat: 5 aprilie 2019

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Ialomita informează că astăzi, 13 februarie a.c., ora (14.40), sunt impracticabile toate drumurile naţionale şi următoarele judeţene:

DJ 201 – între loc. Orezu – Borduselu

DJ203E – intre loc. Cazanesti – Cocora (12 km)

DJ313 – intre loc. Axintele  – Horia

DJ306H – intre loc. Reviga – Ciochina

DJ102H – intre loc. Grindu – cocora – Reviga – Milosesti

DJ201B – intre loc. Ciochina – Orezu

DJ203B – intre loc. Grindu – Garbovi

DJ203F – intre loc. Scanteia – Valea Ciorii – Iazu – Grivita

DJ 302 intre loc. Dridu – Movilita – Dragoesti

DJ306B intre localitatea Gheorghe Doja si DN2A

DJ402 intre loc. Lilieci – Hagiesti

La acest moment 62 localitati sunt izolate din punct de vedere al comunicaţiilor rutiere sau feroviare, însă toate localităţile judeţului sunt alimentate cu energie electrică. Traficul feroviar a fost perturbat, fiind blocate 3 linii de cale ferata (Slobozia – Urziceni – Ploiesti, Slobozia – Ciulnita si Bucuresti – Urziceni – Faurei).

La actiunile de deszapezire au actionat peste 150 de efective si s-au utilizat 100 mijloace tehnice.

În aceste condiţii, le recomandăm insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum.

Astăzi se circulă extrem de greu în interiorul localităţilor datorită ninsorilor abundente. Aşadar, le recomandăm posesorilor de autoturisme să evite folosirea acestora până la deszăpezirea arterelor principale de către autorităţile abilitate.

Totodată, le recomandăm pietonilor să se angajeze în traversare prin locurile marcate şi semnalizate doar după ce şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spaţiul de frânare creşte semnificativ pe carosabil alunecos.

Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).