comenzi la domiciliu cliseru.ro

Dridu: Valentin Turiga și-a pierdut mandatul de primar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Primarul comunei Dridu, Valentin Turiga, a rămas fără mandat, ca urmare a demisiei din PSD, partid sub sigla căruia a candidat în 2012, și înscrierii în PNL, partid pe listele căruia candidează în iunie.

valentin turiga
Valentin Turiga

Ordinul privind încetarea de drept a mandatului primarului Valentin Turiga a fost emis pe 10 mai, de prefectul județului, Gigi Petre. Atribuțiile primarului au fost preluate, până la alegerea unui nou primar, de viceprimarul Petre Marian.

„Instituţia Prefectului Judeţului Ialomiţa a analizat adresa înaintată de Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat, din care rezulta că Valentin Turiga, membru PSD la alegerile locale din 2012, şi-a depus candidatura pentru o nouă funcţie de primar din partea PNL şi hotărârea emisă de Biroul Electoral privind admiterea şi înregistrarea candidaturii din partea Partidului Naţional Liberal, iar în coroborare cu prevederile legislative privind partidele politice şi administraţia publică locală, a decis încetarea înainte de termen a mandatului deţinut de primarul comunei Dridu”, se precizează într-un comunicat de presă al PSD Ialomița.

Exemplul de la Dridu nu este singular. În aceeași situație se află și primarul din Bucu, Movilița, dar și o serie de consilieri locali din județ.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️