Dreptate până la capăt: USL a decis recunoașterea grupei I și grupei a II-a de muncă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În ajunul Crăciunului de anul trecut, a intrat în vigoare Legea nr. 380/2013, prin care Uniunea Social-Liberală a introdus două măsuri sociale importante, ce prezintă interes pentru mulți români: Începând de la 25 decembrie 2013, statul va recunoaște grupa întâia de muncă pentru cei care vor solicita pensionarea. În acest fel, românii care au lucrat în grupa I de muncă vor beneficia de o reducere de 6 luni la vârsta de pensionare, pentru fiecare an lucrat în grupa I de muncă, cu condiția de a avea cel puțin 6 ani lucrați în această grupă de muncă, putând beneficia de o reducere maximă de 13 ani a perioadei lucrate necesare pentru a fi pensionați.

De asemenea, grupa a II-a de muncă este recunoscută, fiind echivalată cu munca în condiții deosebite.

Numărul total al beneficiarilor la nivel de țară este estimat la cel puțin 50.000 de persoane.

Deputații Uniunii Social-Liberale și în mod special deputații P.S.D. au acordat un sprijin total și hotărâtor pentru această inițiativă legislativă, pentru că se propuneau măsuri social-democrate care reprezintă o prioritate a U.S.L. și care sunt prevăzute în programul de guvernare.

Cu ocazia dezbaterii acestei inițiative legislative în Plenul Camerei Deputaților, deputatul Colegiului Slobozia, Marian Neacșu, în calitatea de Lider al Grupului parlamentar al P.S.D., a subliniat, de la tribuna Camerei, următoarele:

Este un proiect important și așteptat de mulți cetățeni ai României. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi la insistența mea, în urma unei discuții personale cu Primul-ministru, care a confirmat în ședința Grupului parlamentar al P.S.D. că va asigura resursele financiare necesare. Uniunea Social-Liberală și, în mod special, Grupul Parlamentar P.S.D. susțin în întregime și fără rezerve acest proiect de lege, deoarece măsurile propuse sunt măsuri de stânga, sunt măsuri necesare, și conduc la îndeplinirea obiectivelor sociale ale Partidului Social-Democrat. Aceste măsuri reparatorii sunt necesare, deoarece zeci de mii de cetățeni au fost discriminați prin modificarea legislației pensiilor de către guvernele anterioare ale P.D.L., care nu au dorit să adopte aceste măsuri pe care astăzi le critică opoziția P.D.L.

Deputatul ialomițean Marian Neacșu a mai remarcat faptul că adoptarea de către Parlament a acestor măsuri social-democrate este o reparație nu numai morală, ci și materială, a uneia dintre marile nedreptăți comise de către regimul Băsescu-Boc, îndreptată împotriva unei dintre cele mai defavorizate categorii de cetățeni – pensionarii României.

Constatând că susținerea de către Grupul Parlamentar P.S.D. a fost esențială pentru adoptarea Legii nr.380/2013, nu putem să nu remarcăm faptul că 51 de deputați PDL și PPDD – printre care și unii deputați ialomițeni – s-au abținut de la vot. Considerăm că este important de știut cum vor motiva acest gest față de cetățenii care i-au trimis în Parlament.

Comunicat de presă Biroul Parlamentar al deputatului Marian Neacșu, Liderul Grupului Parlamentar P.S.D. din Camera Deputaților
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️