comenzi la domiciliu cliseru.ro

Două persoane trimise în judecată pentru trafic și consum de droguri de risc

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/09/2012 | Lege si Ordine

Două  persoane, cu vârste de 24 respectiv 34 ani, au fost trimise în judecată,  pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri pe raza judeţelor Ialomiţa, Ilfov şi municipiului Bucureşti.

 Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa au documentat activitatea infracţională a unei grupări de consumatori şi traficanţi de droguri, ce avea ca preocupare traficul şi consumul ilicit de droguri, pe raza judeţelor Ialomiţa şi Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti.

Gruparea, formată din 8 persoane, a fost monitorizată în perioada noiembrie 2011 – mai 2012, iar  acţiunea a fost declanşată în dimineaţa zilei de 16 mai a.c., când poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, cu sprijinul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I., precum şi al poliţiştilor din cadrul structurilor de intervenţie rapidă ale I.G.P.R. şi D.G.P.M.B., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomiţa, au efectuat şase percheziţii domiciliare, patru pe raza municipiului Bucureşti şi două în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, la locuinţele şi reşedinţele a cinci suspecţi.

În cursul acţiunii, la reşedinţa inculpatului T.A.A. din comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, aflată în două camere amenajate cu sistem de ventilaţie şi iluminare speciale şi de uscare a plantelor, unde se aflau 50 de ghivece şi 35 pahare de unică folosinţă cu plante de cannabis, în diferite stadii de vegetaţie, precum şi 300 de grame de cannabis în stare verde şi uscată, pregătite pentru a fi distribuite în vederea consumului, un cântar electronic de mare precizie şi 3 grindere, iar la locuinţele altor doi învinuiţi cantităţile de  0,77, respectiv 0,54 gr cannabis.

Cantitatea totală de droguri descoperită cu ocazia acțiunii a fost de 1,137  kilograme de cannabis.

Două persoane din grupare au fost trimise în judecată, una în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc, fapte prevăzute și pedepsite de art. 2 si 4 din Legea nr. 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale si tragerea la răspundere penală  a tuturor persoanelor implicate.