comenzi la domiciliu cliseru.ro

Două persoane înecate în apele brațului Borcea. O fată de numai 16 ani și un bărbat de 45 ani

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/06/2017 | Lege si Ordine

Tragedie la Bordușani. A încercat să salveze o tânără de la înec, dar a pierit și el. O fată în vârstă de 16 ani și un bărbat în vârstă de 45 de ani și-au pierdut viața astăzi, 28 iunie, în jurul orei 18.00, înecați în apele Brațului Borcea al Dunării, în zona Bordușani.

La fața locului s-au deplasat nouă subofițeri și un ofițer din cadrul stației Fetești, aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița, cu o barcă, dar și un echipaj SMURD.

Ambele persoane au fost scoase din apă cu ajutorul plaselor de pescuit ale localnicilor, fata prima și bărbatul ulterior.

Potrivit ISU, fata a intrat prima în apă, iar la un moment dat a fost văzută de bărbat că se îneacă, a intrat după ea să o salveze, dar a fost tras și el de curenți. Un al treilea bărbat a intrat după ei, dar și-a dat seama de pericol și a ieșit din apă la timp.

Dacă pentru bărbat semnele de deces au fost clare încă de la început, fetei i s-au aplicat manevre de resuscitare timp de 40 de minute, fără succes. Ambele decese au fost declarate de către echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță.

În urmă cu o săptămână un alt tânăr s-a înecat în râul Ialomița – Tânăr înecat în râul Ialomița


Orice clipă de neatenţie poate fi plătită cu viața. De aceea, în vederea evitării unor tragedii la scăldat, recomandăm cetățenilor să respecte întocmai următoarele măsuri de siguranță:

 – copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;

  • scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate; – se va evita scăldatul solitar, mai ales dacă nu există deprinderile necesare înotului; este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;nu se va înota departe de mal şi nu se va trece de semnele de prevenire; – se va evita folosirea, pentru scăldat, a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor etc.; – se va evita scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente; – nu este recomandată pentru organism intrarea bruscă în apa rece, după o expunere îndelungată la soare; – se va evita scăldatul în ape curgătoare, cu precădere în zone cu adâncime mare a apei, întrucât la suprafața apei se pot forma curenți care prezintă un real pericol chiar și pentru înotătorii experimentați.
Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA