comenzi la domiciliu cliseru.ro

Două incidente electorale în judeţul Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/11/2012 | Lege si Ordine

De la debutul campaniei electorale şi până în prezent, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost înregistrate două încălcări ale legii electorale.

Primul eveniment a fost înregistrat luni, 12 noiembrie, în jurul orei 10.00, când o echipă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni a depistat doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 ani, ambii din Urziceni, în timp ce lipeau afişe aparţinând unui partid politic pe stâlpii din reţeaua de iluminat public, fără acordul reprezentanţilor societăţii.

Cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi conform Legii nr. 35/2008.

Cel de-al doilea incident a fost înregistrat marţi, 20 noiembrie, în jurul orei 11.30 când un reprezentat al unei formaţiuni politice a sesizat agenţii Postului de Poliţie Ciochina despre faptul că un banner cu candidaţii formaţiunii a fost tăiat, iar un altul a fost sustras, prejudiciul cauzat fiind de 500 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspunderea penală a suspecţilor.

Potrivit Legii nr. 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală.

Conducerea Inspectoratului de Poliţe al Judeţului Ialomiţa asigură cetăţenii că poliţiştii vor acţiona cu aceeaşi fermitate faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

         Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin S.N.U.A.U. 112 sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.