comenzi la domiciliu cliseru.ro

Dosare penale pentru încălcarea legii electorale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/12/2012 | Lege si Ordine

Vineri, 7 decembrie, în jurul orei 11.00, agenţii Postului de Poliţie Bueşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană de sex feminin a distribuit pe raza localităţii plicuri conţinând materiale electorale, potrivit cărora reprezentantul unei formaţiuni politice ar susţine la alegeri un alt partid politic.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au identificat pe raza localităţii o tânără de 23 de ani, din comuna Ciulniţa, care a declarat că a distribuit aproximativ 100 de plicuri cu astfel de mesaje, pe care respectivul reprezentant politic nu şi le asumă.

Un caz similar a fost sesizat agenţilor Postului de Poliţie Ciulniţa, tot vineri, 7 decembrie, în jurul orei 16.00. Şi de această dată cercetările au evidenţiat faptul că o femeie, de 52 ani, din comuna Perieţi, a distribuit în localitate plicuri conţinând acelaşi tip de mesaje, nereale.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de vot sau de a fi ales.

 Cinci persoane au fost sancţionate contravenţional, după ce, în cursul zilei de vineri, au distribuit materiale denigratoare la adresa unor formaţiune politice

Vineri, 7 decembrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentantul unui partid politic, cu privire la faptul că a observat pe raza oraşului Fierbinţi – Târg un autoturism ai cărui ocupanţi distribuiau materiale denigratoare la adresa unor partide politice.

Urmare a cercetările efectuate, poliţiştii au identificat pe raza localităţii, un autoturism în care se aflau cinci localnici cu vârste cuprinse între 16 şi 20 ani. Cu ocazia controlului autoturismului, poliţiştii au găsit mai multe materiale cu caracter calomnios, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. Faţă de cei cinci tineri a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă.

Conducerea Inspectoratului de Poliţe al Judeţului Ialomiţa asigură cetăţenii că poliţiştii vor acţiona cu aceeaşi fermitate faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

 Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin S.N.U.A.U. 112 sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.