comenzi la domiciliu cliseru.ro

Donatorilor de sânge li se va deconta transportul de către Primăria Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/10/2015 | Locale Ialomita

Ca urmare a solicitărilor Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Ialomiţa, înregistrate la Primăria Slobozia, administraţia publică locală a apreciat ca oportună şi benefică cetăţenilor –donatori de sânge – decontarea biletelor de călătorie/reducerea abonamentelor la transportul local de călători.

centrul de transfuzie sanguina ialomitaPotrivit prevederilor legale, aceste facilităţi se acordă pentru fiecare donare efectivă şi se suportă din bugetul local al localităţii în care instituţia de profil cu activitate de recoltare de sânge în scop transfuzional îşi are sediul.

Pentru decontarea cheltuielilor de transport, donatorii de sânge care domiciliază în alte localităţi ale judeţului vor prezenta la Casieria Primăriei Municipiului Slobozia, strada Episcopiei nr. 1, camera 19, parter, următoarele documente:

  • Cerere-tip, adeverinţă din partea Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Ialomiţa,
  • copie a actului de identitate ( C.I., B.I., Carte alegător, Carnet de serviciu pentru militari, Paşaport etc),
  • Biletul /biletele de călătorie, în original.

La venirea în municipiul Slobozia pentru a dona sânge la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Ialomiţa se va deconta un singur bilet de transport, respectiv cel de pe sensul de „Dus” (de la domiciliu / reşedinţă, la Slobozia).

La cel de-al doilea drum, efectuat la Slobozia de către donatorul de sânge, se va deconta atât biletul de pe sensul „întors”, de la donarea anterioară, cât şi cel cu care a sosit; practic se va deconta o cheltuială integrală de transport, pentru un „Dus-întors” sau „Tur – Retur”. Decontarea efectivă a acestui tip de cheltuieli de transport se face în ziua donării.

În cazul în care donarea se face în instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorii de sânge au dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pe o perioadă de o lună.

Abonamentele de călătorie pentru transportul în comun din municipiul Slobozia cu reducere de 50 % se eliberează, la cererea donatorului de sânge, de către operatorul de transport care execută serviciul de transport public local în municipiul Slobozia, de la punctul de desfacere (Dispecerat transport), situat în Municipiul Slobozia, Piaţa Gării, după depunerea următoarelor documente:

  • cerere – tip; adeverinţă /document justificativ, din partea Centrului de Judeţean de Transfuzie Sanguină Ialomiţa;
  • copie după actul de identitate ( C.I., B.I., Carte alegător, Carnet de serviciu pentru militari, Paşaport etc);
  • o adeverinţă, de la locul de muncă, pentru donatorii care domiciliază în alte localităţi ale judeţului Ialomiţa, dar îşi desfăşoară activitatea în municipiul Slobozia şi utilizează mijloacele de transport public local de călători, după caz, dovada plăţii sumei de 50 % din valoarea abonamentului.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat luni, 28 septembrie, în cadrul ședinței Consiliului local Slobozia, de către majoritatea consilierilor. Au existat, însă, și 5 abțineri, toate din partea Opoziției.