comenzi la domiciliu cliseru.ro

Don′t worry, be healthy

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/04/2015 | Locale Ialomita

Peste 60 de elevi din 9 ţări europene (Polonia, Letonia, Slovacia, Spania, Portugalia, Cipru, Grecia, Turcia şi Bulgaria), însoţiţi de profesori, au fost oaspeţii Muzeului Agriculturii din Slobozia, unde au vizitat biserica de lemn „Poiana”, expoziţia „La pas prin lumea satului”, au învăţat tehnica tradiţională românească de încondeiere a ouălor cu ceară şi au asistat la demonstraţii practice de copt pâinea la ţest, din care au mâncat apoi şi s-au declarat încântaţi de gustul deosebit al acesteia.

Vizita la muzeu a fost cuprinsă în cadrul proiectului Erasmus „Don′t worry, be healthy”, în care este partener Şcoala generală „George Vâlsan” din oraşul Amara.

Și Primăria Amara a fost gazda grupului de profesori din cadrul proiectului Erasmus + , proiect în cadrul căruia sunt parteneri împreună cu Școala Gimnazială “George Vâlsan“ și prin care se realizează un schimb de experiență între profesorii și copiii țărilor participante. Această delegație a fost formată din 20 de profesori participanți din 9 țări, iar din partea României a fost prezentă delegația Școlii din Amara. Cu acest prilej, le-au fost prezentate oaspeților un film cu cele mai importante obiective, dar și evenimente din orașul Amara.

 

La rândul lor, au prezentat fiecare țara și orașul de unde provin, schimbul de informații fiind benefic de ambele părți!

„Ne-am exprimat dorința de a lega un parteneriat pentru o perioadă mai îndelungată și chiar pentru înfrățirea cu cei dornici de dezvoltarea acestei asocieri. Felicităm membrii delegațiilor țărilor participante și îi asigurăm că echipa Primăriei Amara împreună cu Școala George Vâlsan Amara vor încuraja astfel de programe prin care, atât copiii cât și cadrele didactice din țările partenere, vor contribui la schimburile culturale și educaționale!”, a precizat primarul orașului, Victor Moraru.