comenzi la domiciliu cliseru.ro

Doi bebeluși din Fetești depistați cu SHU / E.coli

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/03/2016 | Locale Ialomita

Doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) au fost internați seara trecută în secția de nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, conform informațiilor transmise în această dimineață de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății.

 

Este vorba despre un copil de 6 luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului “Alfred Rusescu” și care are o formă incompletă de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă și este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală.

Celălalt copil este în vârstă de 7 luni, cu o formă severă de SHU, care va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală.

Pe secția de nefrologie rămâne internat și copilul din Mioveni care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care se află sub tratament de specialitate și observație medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală.

Astfel, în prezent, în unitatea sanitară din București sunt internați 3 copii diagnosticați cu SHU.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.