comenzi la domiciliu cliseru.ro

Doi bărbați s-au înecat în lacul Bentu Mare din zona Bordușani, în timp ce pescuiau la copcă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/01/2013 | Locale Ialomita

Doi bărbați, cu vârste cuprinse între 50 și 72 de ani, s-au înecat, sâmbătă, 19 ianuarie, în lacul Bentu Mare din Balta Ialomiței, în zona Bordușani, în timp ce se aflau la pescuit la copcă pe lacul înghețat.

inecati lacul bentu bordusaniPrimul care a căzut în apă a fost „Pustnicul”, un bărbat de aproximativ 60 de ani care, din afirmațiile primarului din Bordușani, Constantin Nica, trăia în Balta Ialomiței de aproape 30 de ani.

Cel de-al doilea, Ion Gadei, un localnic din comuna Bordușani, ar fi văzut când gheața s-a spart sub greutatea bătrânului și s-a dus să-l salveze, dar a căzut și el.

Trupurile celor doi au fost văzute plutind în acea zonă de un alt bărbat care a anunțat autoritățile.

inecati bordusani lac bentu mareO echipă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița, împreună cu polițiști, s-au deplasat la fața locului pentru a găsi trupurile celor doi bărbați, căutările fiind îngreunate de lăsarea întunericului, dar și a drumului aproape inaccesibil din cauza noroiului.

După câteva ore, timp în care reprezentanții ISU au spart gheața de pe lac pe o porțiune de 35 de metri, cei doi au fost găsiți în jurul orei 21.00 și aduși la mal.

Primarul comunei susține că este posibil ca primăria să suporte toate cheltuielile de înmormântare pentru bătrânul din Baltă, deși nici familia celuilalt bărbat nu este înstărită.