DN Slobozia – Buzău, DJ Ion Roată – V. Măcrișului, DJ 202 H Colelia şi Grindu, închise – 02.02.2012

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Drumul naţional 2C între localităţile Slobozia – Amara – Tovărăşia – Buzău, Drumul judeţean 203 D între localităţile Ion Roată şi Valea Măcrişului și DJ 202 H între localităţile Colelia şi Grindu au fost închise joi, 2 februarie, începând cu ora 14.00.

Circulaţia a fost restricţionată pe DN2 între localităţile Lilieci şi Buzău pentru autovehiculele ce depăşesc 3,5 tone.

Poliția recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, poliția îi sfătuiește pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. În cazul în care traficul rutier se întrerupe din cauza zăpezii,  şoferi sunt sfătuiți să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

          Poliția atenţionează conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️