comenzi la domiciliu cliseru.ro

Directorul Muzeului Național al Agriculturii, Gheorghe Petre: „Îi mulţumesc şi domnului Ceauşescu, pentru că ideea înfiinţării acestui muzeu a fost a dumnealui”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/10/2011 | Locale Ialomita
gheorghe petre director muzeul national al agriculturii ialomta slobozia
Gheorghe Petre

Este binecunoscut faptul că cel de-al XVI-lea Congres al Asociației Internaționale a Muzeelor de Agricultură (AIMA) desfășurat la Slobozia, în perioada 5 – 10 septembrie, a reunit specialiști din 13 țări. A fost un eveniment destul de important pentru județul nostru, mai ales că invitații au avut parte de un program complex, au avut ce vedea, fiind tratați cum se cuvine, ba chiar mult peste așteptări. Chiar dacă organizarea congresului la Slobozia a fost hotărâtă pe timpul lui Răzvan Ciucă până să fie pensionat, aceasta a fost preluată „din mers” de actualul director Gheorghe Petre.
După congres, au existat tot felul de voci potrivit cărora meritul pentru reușita evenimentului nu i-ar aparține actualului director, ci lui Răzvan Ciucă. În timp, acestea s-au estompat și fiecare și-a văzut de alte treburi. Până săptămâna trecută, când Gheorghe Petre a dorit la finalul ședinței Consiliului Județean să mulțumească pentru susținerea în organizarea congresului.
„Cred că nu v-am dezamăgit, pentru că această acțiune culturală a județului Ialomița, eu așa am considerat-o, o acțiune a județului Ialomița și nu numai a Muzeului Agriculturii, a fost o acțiune de succes. Vreau să vă spun că în fiecare zi primesc mesaje de la participanți, mesaje de mulțumire și de felicitare, nu pentru mine și pentru muzeu, ci pentru modul în care la nivel de județ a fost înțeleasă și organizată această acțiune. Totodată, vreau să mulțumesc sponsorilor care m-au ajutat, unii prezenți aici de față, alții nu, pentru că fără dumnealor nu puteam să organizez la acest nivel această acțiune. Deci, încă o dată mulțumesc pentru colaborare și îmi permit să vă felicit și pe dumneavoastră”, spunea Gheorghe Petre.
După atâtea mulțumiri, un consilier din sală a sărit ca ars, reproşându-i lui Gheorghe Petre faptul că a omis să-i mulțumească și lui Răzvan Ciucă „pentru trecutul de activitate și de muncă și de tot ceea ce a lăsat demn de văzut. Cred că ați scăpat acest mic amănunt”, afirma consilierul.
Replica nu s-a lăsat așteptată. „Îi mulțumesc și domnului Ceaușescu, pentru că ideea înființării acestui muzeu a fost a dumnealui”, a venit scurt răspunsul lui Gheorghe Petre.
Împăciuitor cum îl știm, în lipsa președintelui Consiliului Județean de la ședință, vicepreședintele Ioan Martin a preluat frâiele și s-a oferit să-i mulțumească lui Răzvan Ciucă în numele Consiliului Județean.
Tot în cadrul aceleiași ședințe, directorului MNA i-a fost oferită, cu dedicație, o planșă, un fel de caricatură, cadou, realizată chiar de către consilierul județean PDL Gheorghe Nicolae, intitulată Cain şi Abel (Gogu şi Răzvan).