comenzi la domiciliu cliseru.ro

Directorul CJPAS Ialomița a venit băut la serviciu? Vezi Video

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/10/2012 | Locale Ialomita
director casa pensii ialomita - baut la serviciu
director CJPAS Ialomita

Dumitru Ion, directorul executiv al Casei de Pensii Ialomița, a fost pus, vineri, 26 octombrie, într-o situație cum rar mai întâlnești. Acesta a venit, ca de obicei, la serviciu, dis de dimineață. Nu a trecut mult timp până când, provocat sau nu, a avut un conflict cu una dintre angajate, conflict care s-a lăsat cu amenințări de genul „lasă că ți-o fac eu”. La puțină vreme, jurnaliștii erau informați că directorul Casei de Pensii „a venit băut la serviciu ”, rând pe rând aceștia „împânzind” sediul instituției urmărindu-i pas cu pas fiecare mișcare.  Se pare că în jurul orei 10.00, la sediul Casei de Pensii a fost solicitată o ambulanță pentru a-i acorda îngrijiri medicale directorului. Deși medicii i-au sugerat că ar fi necesar transportul acestuia la spital pentru evaluări amănunțite, directorul a refuzat să părăsească incinta Casei de Pensii, retrăgându-se aproape toată ziua în biroul nr. 4 al instituției.

Jurnaliștii prezenți au încercat ore în șir să-i ceară un punct de vedere cu privire la situația în care se afla, însă solicitările lor au fost respinse categoric de către director, fie prin închiderea ușii, fie printr-o tăcere absolută.

În urma unor sesizări, dar și a unor imagini prezentate pe televiziunile centrale, câteva ore mai târziu la Casa de Pensii au venit doi reprezentanți ai Corpului de Control al Casei Naționale de Pensii și ai Ministerului Muncii, pentru a verifica sesizările apărute la adresa directorului executiv al instituției.

Cei doi, împreună cu directorul adjunct Olivia Postole, au mers în biroul unde se afla de câteva ore directorul Ion Dumitru, alături de o angajată.

Nu au zăbovit mult, întrucât aceștia au fost tratați cu indiferență, atenția directorului fiind absorbită de un telefon mobil pe care îl butona febril.

În cele câteva minute, una dintre angajatele aflate în interior i-a informat pe reprezentanții Corpului de Control cu privire la faptul că „i-a fost rău directorului și că a fost solicitată o salvare”, în încercarea de a găsi o justificare cu privire la starea în care se afla șeful ei.

Pentru că directorul nu a dorit să coopereze, reprezentanții Corpului de Control s-au văzut nevoiți să facă o cercetare mai amănunțită, inițiind o anchetă printre angajați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei de Pensii Ialomița,  Voicu Daniel, după finalizarea anchetei vor fi date publicității concluziile și măsurile care vor fi luate cu privire la acest caz.

Consilierul Juridic din cadrul instituției, Luminița Târziu, susține că nu este prima dată când directorul Ion Dumitru se află în stare de ebrietate la serviciu, iar de multe ori lipsește zile întregi de la muncă, aducând totodată o serie de acuzații vehemente la adresa lui, pe un ton extrem de sigur și ușor agresiv, care ne amintește de un alt conflict în care dumneaei a fost implicată în urmă cu câțiva ani în aceeași instituție, cu un alt director.

„La anumite perioade de timp, dânsul are obiceiul de a consuma alcool și de a veni în această stare la serviciu. Vine, se închide în birou, iar când se face ora de plecare se găsește un coleg binevoitor care să îl ia în mașină și să îl ducă acasă pentru a nu-l vedea lumea în ce stare se găsește. Am sesizat Ministerul Muncii, în scris, iar ministerul a spus atunci că a luat declarații de la 26 de angajați  care au declarat că nu s-a întâmplat așa cum s-a sesizat. Doar eu și încă trei colegi am declarat realitatea, iar pentru acest lucru am fost băgată în comisia de disciplină.”

Trebuie menționat că jurnaliștii au fost oarecum surprinși să vadă că foarte mulți dintre angajați îl apărau pe actualul director. Una dintre explicații ar putea fi teama acestora de a-i vedea la conducerea instituției pe doi dintre „dușmanii” cei mai activi ai actualului director, considerându-l pe actualul probabil un ¨rău mai mic” față de cei doi.

Este a doua oară în acest an când Corpul de Control vine la Casa de Pensii Ialomița, ca urmare a unor sesizări asemănătoare, privind o eventuală stare de ebrietate în care se prezintă directorul instituției la serviciu.