Directori de școli schimbați din funcție din cauza rezultatelor slabe obținute la examene sau a managementului defectuos
Două școli din Slobozia riscă să fie desființate!
Mai mulți directori de școli și directori adjuncți au fost recent schimbați din funcții ca urmare a rezultatelor nu tocmai bune obținute de către elevi la evaluare, la bacalaureat, dar și acolo unde managementul nu a fost unul corespunzător.
Câteva dintre schimbările efectuate au fost în ceea ce-i privește pe directorul și directorul adjunct de la Grupul Școlar Al. I. Cuza din Slobozia, aceștia fiind înlocuiți cu Băcanu Claudia și Borodea Gabriela, în opinia inspectorului general școlar al ISJ Ialomița, Otilia Dumitru, aceasta fiind cea mai tare echipă.
O altă schimbare este la Liceul Pedagogic Matei Basarab din Slobozia, unde în funcția de director a fost numită Adriana Dumitru, doctorand în pedagogie, unul dintre cei 9 formatori europeni și unul dintre colaboratorii de excepție ai ministerului de resort.
De asemenea, la Urziceni, au fost schimbați directorii atât la școala 1, unde a fost numit Sandu Constanda, cât și la școala 2, unde a fost numit Popescu Florin, dar și la Colegiul Național „Grigore Moisil” unde va fi Voicilă Elena. Schimbări au fost și în ceea ce privește directorii adjuncți de la Grupul Școlar „Sfânta Ecaterina” și la Grupul Școlar Agricol din Urziceni.
Și în mediul rural s-au produs astfel de mutări, unul dintre exemple fiind la Reviga, la Grupul Școlar Agricol, însă au existat cazuri unde deși s-au vrut schimbări nu au existat înlocuitori.
Otilia Dumitru, inspectorul școlar general al ISJ Ialomița, susține că la Grupul Școlar din Reviga schimbarea era mai mult decât necesară, în ciuda nemulțumirilor exprimate de fostul director.
„Pe lângă faptul că nu știu să-și facă puțină curățenie în curtea școlii, dotarea obținută din fonduri Phare, tractoare și multe altele, a fost dată spre folosință în sat la oameni, ceea ce este inadmisibil”, reclama Otilia Dumitru.
În plus, din cauza incapacității factorilor responsabili de a lua decizii corespunzătoare în timp util, două școli din municipiul Slobozia riscă să fie desființate în următorii ani.
Școala nr. 6 este în pericol de a se desființa pentru că a rămas o școală depopulată, iar școala nr. 4, care ține de seminar, are aceeași perspectivă.
„Părintele înțelege altfel situația. Fiind o școală de cartier, înțelege că odrasla lui nu va învăța, că nu va avea rezultate. Și atunci, alege altceva, migrând masiv către școli din centru, suprapopulându-le. Dacă aceste două școli nu-și vor schimba politica, atunci sunt în pericol de a se desființa”, atenționează inspectorul școlar general.
Este adevărat că la aceste școli sunt mulți copii cu CES, (n.r. copii cu deficiențe de tot felul, inclusiv cu dificultăți de învățare), însă, dacă eforturile conducerii școlii erau vizibile, se putea face dacă nu performanță măcar școală în adevăratul sens al cuvântului. Însă, dacă ne gândim că școala nr. 6 nu are la ora actuală nici măcar clasă pregătitoare, ce se mai poate spune?