Direcţia Generală Anticorupţie sărbătoreşte 9 ani de la înfiinţare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

La data de 30 MAI, Direcţia Generală Anticorupţie sărbătoreşte 9 ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară, specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Cu prilejul Zilei Aniversare, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa asupra faptelor de corupţie în rândul personalului ministerului şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

În lupta împotriva corupţiei, în cei 9 ani de activitate, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent, atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi al celui de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

linie verde anticoruptiePrin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standard, atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

Activităţile noastre au urmărit atât conştientizarea cetăţenilor, cât şi a personalului Ministerului Afacerilor Interne cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie, precum şi informarea acestora cu privire la modalităţile de luptă împotriva acestui fenomen. Dar toate acestea, nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, astfel, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

În acest sens, îi încurajăm pe cetățeni dar și pe colegii din structurile M.A.I. care contribuie şi susţin demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei,  să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să  sesizeze ori de câte ori este nevoie Direcţia Generală Anticorupţie la linia Tel – Verde anticorupţie 0800.806.806 şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomița la nr. de telefon 0243.220.550 sau la adresa de e-mail [email protected] .