comenzi la domiciliu cliseru.ro

Din luna mai până în august, ITM a aplicat amenzi pentru muncă fără forme legale în valoare de aproape 530.000 lei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2011 | Locale Ialomita

Dacă în luna august, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi și Garda Financiară, a aplicat în urma controalelor amenzi în valoare de peste 100.000 lei, din luna mai și până în august valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la aproape 650.000 lei.
În baza Planului de acțiune privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, pentru perioada mai – august 2011, Inspectoratul Teritorial de Muncă a desfășurat acțiuni comune de control potrivit protocoalelor incheiate, cu scopul de identificare și sancționare a cazurilor de muncă nedeclarată, precum și combaterea evaziunii fiscale rezultată din munca la negru.
Potrivit reprezentanților ITM Ialomița, în această perioadă au fost efectuate de către echipe mixte 360 de controale în urma cărora 30 angajatori au fost depistați și sancționați pentru utilizarea forței de muncă fără forme legale de angajare, 55 de persoane fiind depistate că munceau „la negru”.
De asemenea, au fost constatate 1.586 deficiențe atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și al securității și sănătății în muncă, fiind dispuse 1.586 de măsuri pentru remedierea neconformităților. În total, 304 angajatori au fost sanctionați, fiind aplicate 591 sancțiuni contravenționale, din care 31 numai pentru muncă fără forme legale de angajare.
Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 649.000 lei, din care 529.000 lei numai pentru muncă fără forme legale.
Planul de acțiune privind reducerea incidenței muncii nedeclarate încheiat între Inspectoratul Teritorial de Muncă, în colaborarea cu Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi și Garda Financiară își prelungește valabilitatea și în luna septembrie 2011.