„Din inimă pentru MAMA”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Aflată la cea de-a treia ediție, manifestarea artistică „Din inimă pentru MAMA”, s-a desfășurat anul acesta în cadrul „Anului Omagial Slujire și Dăruire. Două decenii de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor”.

Spectacolul a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, din inițiativa Protopopiatului Slobozia cu implicarea directă a părintelui protopop Dumitru Drăghici și cu participarea unui număr mare de volunatri ai Asociației „Din inimă pentru aproapele”.

Sâmbătă, 8 martie 2014, pe scena Centrului socio-cultural „Damaschin Episcopul” au evoluat grupuri de copii și adulți care prin versuri și muzică și-au manifestat dragostea și prețuirea pentru mama, trandafirul ceresc în viața pământenilor, floarea absolută lăsată de Dumnezeu pentru a dărui iubire, liniște sufletească și armonie în căminul nostru.

O liniște deplină se așterne peste tot și o vrajă profundă plutește în sală în momentul în care vocile copiilor din grupul „Fiore Blue” de la Școala gimnazială „Sfântul Andrei” Slobozia, instruit de doamna Elena Ghiță, slăvesc chipul cald și blând al mamei.

 

Ne trezim parcă dintr-un vis când melodiile „Mama”, „Vine, vine primăvara”, „Cântec delicat” răsună sensibil omagiind inima care ne mângâie și veghează la împlinirea idealurilor noastre. Sunt vocile copiilor și adolescenților din grupul catehetic „Doar noi?” de la parohia Amara II, coordonat de părintele Emilian Petre, voci care au dat glas trăirilor interioare într-o întâlnire perfectă a tradiționalului cu modernul.

Publicul primește cu aplauze și gânduri de apreciere cântecele interpretate de Corala Sfântul Mina  a Protopopiatului Slobozia, dirijat de părintele Cătălin Stanciu, prin care au pătruns în tainele sfinte ale preaslăvirii femeii menite a fi asemenea florilor, culorii cerului și purității râului ce curge spre împlinire.

Aprecierea prețuirii mamei, a spectacolului prezentat se regăsește în cuvântul de mulțumire adresat de către părintele protopop Dumitru Drăghici, care prin vorbe alese a mulțumit celor care și-au găsit timp pentru a pregăti acest admirabil spectacol. „A găsi timp este un dar, o abilitate feminină… fiindcă numai femeia – mamă, fiică, colegă își face timp să asculte, să mângâie, să rămână podoabă și lumină pentru cei din jur”, astfel  caracterizează părintele protopop implicarea femeii în viață.

        A consemnat Stroe Ecaterina, voluntar Asociația „Din inimă pentru aproapele”
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️