comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Din inimă pentru inimă – daruri de Moș Nicolae”

În zilele de 4 și 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae, reprezentanții Protopopiatului Slobozia și voluntarii Asociației „Din inimă pentru aproapele” au confecționat ghetuțe și au realizat decorațiuni pentru Bradul de Crăciun împreună cu beneficiarii Căsuței de tip familial „Marian” din Slobozia.

Copiii au socializat, au zâmbit, s-au jucat, au ascultat povești și au realizat desene cu personajele îndrăgite.
De asemenea, în cadrul parteneriatului educațional „Lăsați copiii să vină la mine!”, dintre Protopopiatul Slobozia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slobozia, s-a desfășurat acțiunea umanitară „Din inimă pentru inimă – daruri de Moș Nicolae”.

Scopul parteneriatului început în anul 2004 este promovarea sărbătorilor religioase, cultivarea dragostei față de sfinți și educarea elevilor în sensul respectării valorilor tradiționale și al afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale. De asemenea, prin acțiunile desfășurate în cadrul parteneriatului se promovează colaborarea dintre Biserică și Grădiniță.
La activitate au participat toate cele 12 grupe din cadrul Grădiniței.

Cu multă dragoste și dăruire, părinți, copii şi cadre didactice au pregătit daruri cu îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării, dulciuri și fructe, pentru copii defavorizați din parohiile Păltiniș și Crăsani.

Fiecare copil a dăruit altui copil „bucurii” și mai ales daruri de suflet: dragoste, toleranță, compasiune.

Protopopiatul Slobozia a oferit copiilor implicați în acțiune iconițe, iar preoții Ștefănescu Gabriel și Micșă Marius Nicolae au vorbit copiilor despre viața și minunile Sfântului Nicolae, îndemnându-i să fie milostivi cu semenii lor.

Cu brațele pline de daruri, copiii din parohiile rurale, ajutați de preoți și de doamnele educatoare, au părăsit unitatea de învățământ, ducând mai departe bunătatea și blândețea Sfântului Nicolae, lăsând în inimile colegilor gazde bucuria milosteniei izvorâtă din dragoste, cu promisiunea că acest eveniment se va repeta de fiecare dată cu aceeași emoție și bucurie.

A consemnat Anastasia Pătrașcu, asistent social Protopopiatul Slobozia
Mai multe articole de la obiectiv.net: