comenzi la domiciliu cliseru.ro

Din ce în ce mai mulți șoferi se urcă băuți la volan

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/04/2012 | Infotrafic

În cursul zilei de marți, 3 aprilie, în intervalul orar 18.00 – 22.00, efective din cadrul Poliţiei municipiului Urziceni au organizat şi desfăşurat activităţi ce au avut drept scop determinarea participanţilor la trafic de a conştientiza riscul pe care-l reprezintă abaterile de la normele rutiere în vigoare.

Prin cele patru filtre rutiere instituite de poliţişti pe raza municipiului Urziceni şi a secţiilor rurale arondate, au trecut 137 de autovehicule, verificate şi controlate de poliţişti, în total fiind legitimate 147 persoane.

Cu ocazia acţiunilor desfăşurate, au fost constatate în flagrant 3 infracţiuni, 2 la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi o infracţiune privind braconajul piscicol. În total poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 11.995.

În jurul orei 20.00, prin filtrul rutier instituit de poliţişti pe raza comunei Ion Roată a trecut un localnic de 31 ani, care se deplasa la volanul unui autoturism deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat

 La nici 30 de minute, poliţiştii au depistat pe raza comunei Bărbuleşti, un şofer de 58 ani, domiciliat în comuna Jilavele, având o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de 0,8 g/l în sânge.

Un bărbat de 34 ani, din municipiul Slobozia, a fost oprit de poliţişti în jurul orei 21.00 în timp ce se deplasa pe raza comunei Coşereni. Poliţiştii au procedat la verificarea şi controlul autoturismului, identificând în portbagajul acestuia 3 plase monofilament în lungime de 60 metri fiecare şi o barcă pneumatică cu două vâsle, bunuri deţinute ilegal de suspect.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 64, lit. k din OG 23/2008 privind deţinerea ilegală de plase monofilament de pescuit, urmând a se da soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni.

 Tot marți, 3 aprilie, în jurul orei 23.50, poliţiştii rutieri aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Slobozia, au identificat un autoturism condus de un bărbat de 34 ani. Întrucât emana halenă alcoolică poliţiştii au procedat la testarea alcoolscop a acestuia, aparatul Drager indicând valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificării acestuia în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge şi conducere fără permis de conducere.