comenzi la domiciliu cliseru.ro

DIICOT: 70 de percheziții, 56 de persoane audiate în Ialomița, prejudiciu de 12 milioane lei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/05/2015 | Lege si Ordine

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa au efectuat vineri, 15 mai, un număr de 70 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului București și județelor Ialomița și Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012 – 2015 suspecţii au acţionat în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, în actele contabile ale mai multor societăţi comerciale, a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată.

Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate erau în final retrase in numerar.
Valoarea prejudiciului estimat depășește suma de 12.000.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente şi înscrisuri. A fost instituită măsura sechestrului asigurător pe 31 de imobile și 53 de bunuri mobile, fiind instituite popriri pe 45 de conturi bancare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Ialomiţa au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 56 de persoane, urmând a se analiza şi dispune asupra măsurilor preventive necesar a fi adoptate, cu respectarea dispoziţiilor legale incidente.

Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, Teleorman, Calarași și Giurgiu.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.