comenzi la domiciliu cliseru.ro

Dezlegare la peşte cu iz penal

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/12/2011 | Lege si Ordine

Jandarmii au surprins un tânăr în timp ce comercializa peste 300 kg. de peşte

 Vineri, 9 decembrie. a.c., în jurul orei 17.00, jandarmii grupei de intervenţie Ţăndărei, care executau misiuni specifice în zona de competenţă, au observat un tânăr care comercializa peşte, direct din portbagajul unui autoturism. Jandarmii au intervenit pentru a verifica identitatea posesorului maşinii şi legalitatea activităţii pe care acesta o desfăşura.

În urma cerecetărilor a reieşit faptul că T. Liviu, de 21 ani, din municipiul Galaţi, comercializa cantitatea de aproximativ 350 kg. peşte, fără a deţine documente de provenienţă a mărfii şi aviz sanitar.

Fiind întrebat despre provenienţa peştelui, tânărul a declarat că îl achiziţionase din Galaţi la un preţ de 2,5 lei/kg şi acum îl comercializa cu  preţul de 5 lei/kg.

Jandarmii i-au întocmit lui T. Liviu actele premergătoare sub aspectul săvârşirii unei fapte susceptibile de a fi „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, care au fost înaintate pentru soluţionare către Poliţia oraşului Ţăndărei.

Cantitatea de peşte a fost predată Direcţiei Sanitar – Veterinare în vederea distrugerii.

Reprezentanții Jandarmeriei Ialomița asigură cetăţenii judeţului că aceștia execută zilnic misiuni de prevenire şi sancţionare a faptelor antisociale, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. De asemenea, le recomandă pe această cale să sesizeze imediat Jandarmeria, la numărul de urgenţă 112, ori de câte ori observă vreo încălcare a legilor sau a altor acte normative în vigoare.