comenzi la domiciliu cliseru.ro

Dezbinare de Ziua Unirii – un contramanifestant a încercat să „agite apele” printre protestatari

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/01/2012 | Locale Ialomita

Aproape 70 de protestatari din Slobozia au venit și marți, 24 ianuarie, să-și strige nemulțumirile în fața Prefecturii.  Printre ei se aflau și aceiași revoluționari care, de la începutul protestelor, doresc demisia președintelui Băsescu și a Guvernului Boc.  
De asemenea, am văzut pensionari, angajați din administrația publică locală, din sănătate, dar și membri ai unor partide politice. Spre deosebire de alte zile, marți a apărut și un contramanifestant, care ținea un carton pe care era scris „Tăvăliți-vă pe jos! Orăcăiți! Faceți-vă că leșinați! Luați-le banii!”, aducând acuzații la adresa celor care manifestau pașnic.

În opinia acestuia, protestatarii au fost aduși în piață ca pe vremea lui Ceaușescu și, în plus, au fost „momiți cu bani” ca să strige împotriva lui Băsescu.

Cum era de așteptat, nu a rezistat mult acolo, fiind huiduit și alungat de câțiva pensionari, iar cartonul rupt în bucățele.

Mai trebuie precizat că luni a apărut un document potrivit căruia revoluționarilor li se promitea modificarea legii 341/2004 și găsirea unor soluții pentru plata indemnizațiilor, cu condiția ca ei să înceteze orice activitate publică și stradală, protocol semnat de  Ioan Oltean și Mircea Toader de la PDL, George Costin, Teodor Mărieș, Victor Grigorescu și Nicolae Bănuțoiu din partea revoluționarilor.

În legătură cu această propunere, de modificare a legislației privind drepturile revoluționarilor, a doua zi, respectiv marți, 24 ianuarie, Guvernul a făcut precizarea că nu va modifica legislaţia pentru a se reveni la situația anterioară. Am întrebat un revoluționar care se afla în piață de ce nu a crezut într-o astfel de promisiune și a continuat zilnic să vină să-și strige nemulțumirile. Acesta ne-a precizat că și revoluționarii din Slobozia au primit un astfel de document, numai că au fost sceptici în ceea ce privește probitatea morală a celor care au semnat acel document. „Avem și noi trădătorii noștri”, spunea cu amărăciune fostul participant la revoluția din decembrie 1989.