comenzi la domiciliu cliseru.ro

Dezamăgirea are gust amar! Cum treci mai ușor peste acest sentiment?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/08/2019 | Magazin

Dezamăgirea  face parte din viața fiecărui om. Oricât ai vrea să o ocolești, la un moment dat, tot vei face cunoștință cu ea. Iar gustul acesteia este tare amar.Indiferent că vorbim despre o iubire pierdută, un interviu ratat sau un prieten care ți-a înșelat așteptările, tristețea va încerca să se “împrietenească” cu tine.

Dezamagire

Întrebarea “de ce mi se întâmplă asta mie?” trebuie să dispară din gândurile tale, chiar dacă va încerca să te  sâcâie neîncetat și fără rost. În căutarea răspunsurilor nu vei face decât să te adâncești în deznădejde și să ajungi să crezi că sigur ai greșit cu ceva. Ba mai mult, poți ajunge la depresie, iar acest lucru este mai greu de depășit. Așa ca, ia măsuri din timp! Nu te mai gândi la persoana care te-a dezamăgit și nici la ce a făcut. Primește lucrurile așa cum vin și treci peste, pentru că viitorul este cel pe care îl poți schimba, nu trecutul!

 Dacă tocmai ai avut parte de o dezamăgire, uite ce poți face pentru a scăpa de gustul amar pe care ți l-a lăsat:

 Socializează. Ieși cât mai mult cu prietenii, cu amicii sau cu vecinii! Nu sta singur să îți plângi supărarea. Dacă chiar simți nevoia să faci asta, nu o lungi prea mult! Maxim două zile, apoi luptă cu dorința de a rămâne în casă, singur. E mai greu până pornești! O glumă bună, un pahar cu vin sau un film captivant îți vor schimba starea de spirit!

 Mergi la cumpărături, dar cu un buget limitat. Nu trebuie să cheltui tot ce ai economisit până acum, doar pentru că ești dezamăgit. Cu o astfel de atitudine o să ajungi în curând la faliment. Poți, însă, să bifezi o sesiune de shopping, care să te scoată din starea de tristețe. Orice lucru nou îți va aduce bucurie, mai ales dacă este ceva ce îți doreai de mult timp. 

 Fă sport. Îți va face bine atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Nu trebuie să te chinui cu exerciții pe care le consideri enervante, alege ceva care să îți facă plăcere. Pilates, yoga, alergare în parc, orice. Studiile arată că sportul poate trata cu ușurință chiar și depresia!

 Ia-ți o vacanță. Nu trebuie să pleci 1 săptămână în străinătate. Este de ajuns să  petreci 3 zile relaxante într-un alt oraș. Să vizitezi, să te plimbi, să guști o mâncare specifică și să cunoști oameni noi. O vacanță poate să te scape de tristețe, iar, uneori, chiar și de depresie.  Va fi un refresh pentru tine. Te vei întoarce vesel și cu forțe proaspete!

 Redecorează-ți casa!

Redecorare Casa

 Dacă totul îți amintește de persoana care te-a dezamăgit, atunci schimbă aspectul locuinței tale. Nu trebuie să arunci mobila și să te apuci să zugrăvești. Doar să aduci puțină culoare și o mică schimbare. Să îți pui amprenta în stilul de decor. Cumpără niște draperii noi și asortează-le cu 3-4 perne colorate. Pe unul din pereții casei pune un fototapet cu un peisaj care să te inspire , iar pentru un plus de relaxare folosește câteva leduri. Poți utiliza plafoniere, benzi led sau orice ți se pare potrivit pentru căminul tău. Pentru un plus de calitate descoperă produsele  ledel, care nu te vor dezamăgi. Aici vei găsi lucruri foarte utile, la prețuri convenabile, care se vor plia perfect si pe un buget redus. 

 Mergi la psiholog. Să vorbești cu o persoană pe care nu o cunoști și care nu  știe nimic despre tine poate fi o experiență plăcută. Îți vei lăsa în cabinetul specialistului tot “bagajul” de gânduri și trăiri negative, iar la finalul ședinței vei avea un sentiment de eliberare. În plus, vei ști că nu o să te judece, așa cum o poate face, de exemplu, un prieten, chiar și fără să vrea.

 Indiferent de motivul pentru care ai ajuns să cunoști gustul dezamăgirii este important să ai în continuare încredere în tine și să fii un om pozitiv. Astfel vei trece mult mai ușor peste toate încercările vieții, chiar cu zâmbetul pe buze. Pentru că, în sufletul tău, știi că ești puternic și poți înfrunta orice. Asadar,  fruntea sus!

sursa foto https://www.shutterstock.com