comenzi la domiciliu cliseru.ro

Deputatul Mario Caloianu, revoltat de atitudinea unui eurodeputat italian

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/02/2015 | Politica

Deputatul UNPR, Mario Ernest Caloianu, vicepreşedinte al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor pentru Problemele Românilor din Afara Graniţelor Ţării, a înaintat, recent, Secretariatului General al Consiliului Europei, o scrisoare deschisă, în atenţia preşedintelui Adunării Parlamentare, Jean–Claude Mignon. Scrisoarea face referire la o declarație publică, la un post de radio din Italia, a eurodeputatului italian Gianluca Bonnano prin care, pe lângă consideraţiile asupra sinuciderii unui deţinut român aflat într-o închisoare de la periferia oraşului Milano, a exprimat judecăţi de valoare de sorginte „fascistoidă” rasei românilor.

„Nu îmi pasă absolut deloc că a murit unul, infractorii de acest fel nu au nici o limită iar mulţi din această rasă, românii, omoară, comit masacre pentru câţiva euro.”

Scrisoare deschisă. Onorată Comisie,

Eu, Caloianu Mario-Ernest, deputat, vicepreşedinte al Comisiei permanente a Camerei Deputaţilor pentru Problemele Românilor din Afara Graniţelor Ţării, ales în mod democratic şi care în cadrul comisiei din care fac parte militez pentru integrarea în Comunitatea Europeană a tuturor cetăţenilor europeni, sunt consternat şi supun atenţiei întregului Consiliu atitudinea unui deputat din Parlamentul European.

Gianluca Bonnano nu  a dovedit că este deputat european. Gianluca Bonnano este deputat al unei mentalităţi demne de demagogia Reichului nazist în care întotdeauna străinii (de astă dată românii) sunt vinovaţi pentru starea în care se află societatea din respectiva ţară.

Acest „deputat” trebuie să ştie că există o singură rasă umană şi nu una superioară şi o alta română, sau ori care ar fi ea, inferioară şi vinovată pentru toate nelegiurile care se petrec în societate.

Acest presupus deputat nu este deputat European. Un deputat european este în funcţie tocmai datorită existenţei Uniunii Europene, naţiunea de Uniune părând a-i fi străin acestui autointitulat reprezentant al unei rase superioare.

Mario Caloianu1Stimabilul coleg „deputat” nu are capacitatea percepţiei evoluţiei în care consensul progresului naţiunilor europene a format opinia democratică numită Uniunea Europeană din care dumnealui printr-o eroare, care confirmă necesitate opiniei libere, apare dându-şi cu părerea.

Italia ar trebui să ştie că un studiu recent prezentat la 29 ianuarie la Preşedinţia italiană a Consiliului de Miniştri arată că imigranţii din Italia produc 123 miliarde de euro anual, adică 8,8% din PIB-ul Italiei. De asemeni, studiul arată că intrările de bani în visteria statului depăşesc ieşirile cu 4 miliarde euro.

Aceasta este realitatea în privinţa imigranţilor care din această perspectivă merită cel mai adânc respect. Imigranţii aduc bunăstare şi nu sunt o povară pentru ţara gazdă.

Având în vedere atitudinea aflată total în afara contextului european a eurodeputatului în cauză cât şi evidenţa reală a cifrelor, cer pe această cale ca, în faţa Consiliului Europei, a Parlamentului European şi a tuturor instituţiilor europene, stimabilul coleg deputat să prezinte scuze Europei şi să facă un exerciţiu de bună înţelegere şi colaborare.

Deputat, Mario-Ernest Caloianu