comenzi la domiciliu cliseru.ro

Deputatul Gheorghe Tinel, despre reparațiile la podul peste râul Ialomița: Știu că nu este comod să aștepți în trafic. Dar alternativa era să rămânem definitiv fără pod.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/09/2020 | Locale Ialomita

De câteva zile, pe DN 21, la intrare în municipiul Slobozia dinspre Drajna, în zona podului peste râul Ialomița, care a intrat în reparații la suprastructură, circulația este extrem de îngreunată. Se circulă în coloană, iar traficul se desfășoară pe un fir, alternativ, dirijat cu semafoare, fiind instituită și restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Situația îi exasperează deja pe șoferi, care sunt nevoiți să stea chiar și o jumătate de oră pentru a trece podul, iar cei care conduc vehicule de mare tonaj sunt direcționați pe rute ocolitoare. Însă, aceste lucrări erau solicitate cu insistență de cetățeni, podul fiind un real pericol din cauza stării de degradare în care se află.

Deputatul Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița, susține că lucrările vor dura în jur de 30-45 de zile, iar faptul că nu s-a oprit circulația total, iar șoferii să fie nevoiți să ocolească zeci de kilometri, este cât de cât acceptabil.

„Îi rog pe toți cei care traversează podul peste râul Ialomița, în dreptul localității Slobozia, să manifeste înțelegere față de măsurile de restricție impuse de către cei care lucrează la reabilitarea lui, întrucât alternativa este să rămânem definitiv fără pod dacă nu se efectuează aceste lucrări de reparații. Știu că nu este comod să aștepți în trafic. Credeți-ne, dacă nu am restricționa accesul privind traversarea podului rutier atunci ar trebui să deviem traficul, fie pe la Mărculești, fie pe la Ciochina și nu cred că aceste alternative sunt viabile. Mai mult decât atât, ar genera o separare administrativă a cetățenilor din cartierul Bora față de restul municipiului Slobozia. Încă o dată PNL Ialomița își cere scuze în numele constructorului pentru disconfortul creat, însă trebuie să înțelegem cu toții că podul peste care trecem zilnic trebuie să fie reparat ca să fie sigur pentru circulația rutieră. Iată de ce este nevoie de al doilea peste Ialomița, în dreptul localității Slobozia! Ca și la pasajul de la Drajna, de a cărui execuție suntem aproape de a o începe, la fel vom proceda și pentru cel de-al doilea pod peste râul Ialomița, în dreptul localității Slobozia, fiind absolut vitală această investiție. Este o investiție obligatorie pentru municipiul Slobozia”, a declarat deputatul Gheorghe Tinel, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată luni, 14 septembrie.