comenzi la domiciliu cliseru.ro

Depistați în trafic cu permise de conducere false

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/06/2020 | Infotrafic

La data de 1 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linia prevenirii şi combaterii faptelor la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au oprit pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din municipiul Slobozia.

Șoferul a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene, însă în urma verificărilor efectuate în bazele de date, conducătorul auto nu a fost identificat ca posesor al unui permis de conducere valabil, atât în România cât și în Italia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „uzul de fals”.

***

La data de 2 iunie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei, în timp ce acționau pe DN2A pe linia creșterii gradului de disciplină rutieră și combaterea cauzelor generatoare de accidente, au oprit pentru verificare și control un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din județul Vaslui.

Acesta a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie, însă în urma verificărilor a reieșit că șoferul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La volan: 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat

La data de 30 mai a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Platoneşti, au oprit în trafic, pe raza comunei Săveni, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus de polițiști la Spitalul din Țăndărei în vederea recoltării de probe biologice, acesta refuzând prelevarea mostrelor de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”

În minivacața prilejuită de Ziua de 1 Iunie, polițiștii din Ialomița au fost prezenți la datorie și au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În urma neregulilor descoperite în teren, polițiștii au aplicat peste 900 de sancțiuni contravenționale și au reținut 32 de permise de conducere.

 În perioada 29 mai  –1 iunie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acţionat, pe raza judeţului, pentru prevenirea evenimentelor negative şi creşterea siguranţei rutiere.

Pe parcursul celor patru zile, polițiștii au intervenit la 304 de evenimente, dintre care 288 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De asemenea, au fost sesizate 55 de infracțiuni.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 909 sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la peste 290.000 de lei.

Pe linie de circulație rutieră, au fost au reținute 32 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA