comenzi la domiciliu cliseru.ro

Denia celor 12 Evanghelii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/05/2013 | Locale Ialomita

Joi, 2 mai 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Denia din Marea Vineri sau, mai popular, Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia.

   Catedrala Slobozia   Cele 12 Evanghelii au fost citite de Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu şi de ceilalţi preoţi ai Catedralei, textul Sfintelor Evanghelii relatând Patimile, judecata nedreaptă, răstignirea pe cruce, moartea şi îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos.
După citirea Evangheliei a V-a, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu şi preoţii Catedralei au purtat Sfânta Cruce până în mijlocul Bisericii, unde va rămâne până în ziua de vineri.
Denia de Joi seara se numeşte „Slujba Sfintelor şi Mântuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos“. Este slujba în care participăm împreună cu Domnul la Sfintele Sale Pătimiri.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a îndemnat toţi credincioşii să nu lipsească zilele acestea de la biserică, să nu lase singur pe Domnul în drumul Său spre Golgota, de Răstignirea Căruia toată creaţia se cutremură. Fiind prezenţi în rugăciunea comună, să ne întâlnim toţi pe drumul Golgotei, rugând pe Mântuitorul să ne învrednicească să vedem şi Sfântă Învierea Sa.