comenzi la domiciliu cliseru.ro

Demonstrație de kickboxing, în premieră la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/11/2012 | Locale Ialomita

kickbox satori sloboziaIubitori ai sportului de contact, dar și părinți și prieteni ai elevilor antrenați de Tănase Angheluș, reprezentantul secției de kickbox din cadrul Clubului Satori Slobozia, au participat, luni seară, la prima demonstrație de lupte în stil K1, chiar în sala de antrenament.

Prin această demonstrație s-a dorit să se arate că acest sport nu este așa de dur cum pare la prima vedere, că sportivii au reguli bine stabilite, au echipament de protecție de ultimă generație și că există mai mult fair-play aici decât în multe alte sporturi.

Demonstrațiile au fost făcute în mai multe etape, începând de la prezentarea echipamentului de protecție, încălzire, „box cu umbra”, „palmare” și terminând cu reprize de luptă între elevii aflați la nivel avansat.

tanase anghelus - satori slobozia„Nu este un sport violent. Nici sportivii nu sunt persoane violente. Trebuie spus de asemenea că aproape orice mișcare este controlată, astfel că riscul de accidentare este mult mai mic decât în cazul altor sporturi. În plus, se lucrează cu echipament de protecție omologat, chiar cel mai bun echipament de protecție existent pe piață la ora actuală. Nu sunt mai multe accidente decât în alte sporturi, chiar non-contact. Vrem să arătăm, așadar, că nu este un sport violent”, spunea antrenorul.

De la 1 septembrie, secția de kickbox din cadrul Clubului Satori Slobozia a fost redeschisă.

Mai mult decât atât, sediul a fost mutat la Clubul Tineretului, într-o sală spațioasă, modernizată, unde acest sport poate fi practicat în condiții foarte bune.

„Sperăm să atragem cât mai mulți oameni spre practicarea acestui sport. Am deja câțiva tineri pe care îi antrenez de ceva timp, iar acum se fac noi înscrieri. Se formează o nouă grupă. Sunt două tipuri de antrenamente, pentru începători și pentru avansați. Începătorii vor avea program de antrenament de două ori pe săptămână, până se obișnuiesc cu efortul fizic, cu metodica de antrenament, cu procedeele, iar avansații au de trei ori pe săptămână, respectiv luni, miercuri și vineri, începând cu orele 20.00”, a afirmat antrenorul Tănase Angheluș.

cursuri antenamente kickbox slobozia

Kickbox Karate este un sistem marțial și sportiv în egală măsură. Caracterul marțial și sportiv se predă în cadrul cursurilor specifice. La inițiere, se pune accent pe autoapărare, trecându-se gradat spre lupta de ring specifică Kick-boxului. Pentru ca acest sport pe reguli K1 să poată fi practicat la nivel de performanță, trebuie efectuate antrenamente susținute, timp îndelungat, sportivul dezvoltându-și viteza de reacție, forța, rezistența, încrederea.

clubul satori sloboziaEste un sport extrem de incitant, iar punctul culminant în spectaculozitate a fost apariția K 1, un sport de luptă, cu tradiție dobândită din diferite stiluri ale artelor marțiale, toate adaptate la o luptă modernă, cu o mare atracție la public. Slobozia a fost capitala kickboxing-ului, prin organizarea, în premieră, de către Clubul Sportiv Satori, a unei gale profesioniste de lupte pe reguli K1, în Sala Sporturilor de la Complexul Sportiv Municipal. Au fost prezenți atunci luptătorii Cătălin Moroşanu, Daniel Ghiţă, Sebastian Ciobanu, promotorul K1 şi Local Kombat, Eduard Irimia, Ciprian Sora, dar şi alte nume cunoscute din K1.

Acest sport poate fi practicat și de către copii, chiar de la vârsta de 8 – 9 ani. Părinții pot veni să vadă în ce constau aceste antrenamente și dacă vor considera că băiatul lor are înclinație către un astfel de sport, pot încerca să îl ghideze.
Cei care îndrăgesc acest sport și vor să îl practice, pot veni la sala de antrenament între orele 20.00 – 21.30, la Clubul Tineretului.