15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Democrat-liberalii reclamă diminuarea accentuată a capacităţii administrative a autorităţilor administraţiei publice https://wp.me/p49Kdo-4mJ
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
DE MAINE AVEM: ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Democrat-liberalii reclamă diminuarea accentuată a capacităţii administrative a autorităţilor administraţiei publice

După ce li s-a reproșat că activitatea politică de la nivelul filialei lipsește cu desăvârșire de câteva luni, reprezentanții PDL Ialomița s-au decis să răspundă cumva acestor nemulțumiri.

Au convocat o conferință de presă, care a fost susținută de președintele comisiei de administrație al organizației PDL Ialomița, Gheorghe Stelică, primarul comunei Ciulnița.

Acesta a încercat să abordeze diverse subiecte care vizează administrația publică locală, în special legate de apariția unor acte normative ce pun în pericol descentralizarea la nivel local.

Acesta a reclamat în context lipsa de coerență și sprijin în ceea ce privește investițiile din localitățile județului, reducerea cheltuielilor cu personalul din primării, modificarea unor prerogative ale primarilor, creșterea numărului de taxe și impozite direcționate direct către bugetul de stat ceea ce face ca resursele financiare ale localității să fie afectate, dar și multe altele.

Gheorghe Stelică susținea că toate aceste probleme sunt menționate și în protestul Ligii femeilor-primar din cadrul Asociației Comunelor din România, protest susținut și de primarii PDL.

Gheorghe Stelica„Cred că ar trebui să iasă și reprezentanții Asociației Comunelor, filiala Ialomița, cu acest protest, pentru a-l face cunoscut tuturor. Solicit implicarea tuturor primarilor, de la toate partidele”, spunea acesta.

Primarii amenință, astfel, cu boicotarea alegerilor europarlamentare și prezidențiale, simțindu-se frustrați de faptul că la elaborarea unor ordonanțe sau legi nu au fost întrebați despre efectele pe care acestea le-ar putea produce la nivel local, ci doar sunt puși în fața faptului împlinit, arătând, astfel, o diminuare accentuată a capacităţii administrative a autorităţilor administraţiei publice locale.

Se pare că prim-ministrul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, dar şi o serie de miniştri au primit lista problemelor cu care se confruntă primarii de comune. Printre problemele reclamate se mai află elaborarea Codului finanţelor publice locale şi participarea reprezentanţilor structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale la şedinţele de Guvern.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!